< Böngészés > Főoldal / HITA / Blog article: HITA hírlevél/közlemény

| Mobile | RSS

HITA hírlevél/közlemény

2014. április 2. | hozzászólás | HITA

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal 2014. május 4-8. között üzleti körutat szervez a Balti Államokba a közlekedési szektorhoz és közlekedésfejlesztéshez kapcsolódó ágazatokban működő vállalkozások számára.

Kiemelt szektorok:

– vasúti járműgyártás, járműjavítás,

– építőipar,

– mérnöki tervezés,

– gépipar.

A program célja a magyar vállalkozások számára értékes együttműködési lehetőségek feltárása a baltikumi közlekedési fejlesztésekkel kapcsolatban. Különösen nagy lehetőséget jelenthet magyar cégek számára a Rail Baltica, az Európai Unió Transz-Európai Közlekedési Hálózat (TEN-T) kiemelt projektje. A projekt célja Finnország, a Balti államok és Lengyelország összekapcsolásával a Közép- és Nyugat-Európával jelenleg meglévő összeköttetés jelentős fejlesztése. A projekt kapcsán mindhárom balti államban jelentős vasútfejlesztések és ehhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések várhatóak, melyekben a most megszerzett üzleti kapcsolatok révén a magyar vállalkozások is jó eséllyel tudnak majd részt venni beszállítóként, alvállalkozóként.

A rendezvény keretében három helyszínen (Tallinn, Riga, Vilnius) tartunk üzleti fórumot és üzletember-találkozót. A repülőjegy- és szállásköltségek kivételével (melyet a résztvevők maguknak finanszíroznak) a programban való részvétel térítésmentes.

forrás:hita hírlevél

Leave a Reply 822 megnézve, 1 alkalommal mai nap |