< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Hogyan vásároljunk jó sonkát?

| Mobile | RSS

Hogyan vásároljunk jó sonkát?

2014. április 12. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Hogyan vásároljunk jó sonkát?

Miután az infografikán kiműveltük magunkat, hogy hogyan kell sonkát választani, és mire ügyeljünk, már csak az a kérdés, hogy akkor hol érdemes egyáltalán jó sonkát keresgélni. Mindent megmutatunk a tökéletes húsvéti sonka érdekében.

A sonka még mindig bizalmi termék itthon, amin nincs mit csodálkozni, az elmúlt évtizedek alatt – javarészt a Magyar Élelmiszerkönyvnek köszönhetően – a “húsvéti sonka” kifejezésnek sikerült teljesen új definíciót adni, miszerint “legalább 55% arányban húst tartalmazó, vizes izé”. Mondanunk sem kell, hogy ezek az adalékanyagokkal és állagjavítók segítségével megszilárdított termékek nem sonkák, még akkor sem, hogy ha a perverz hazai jogi szabályozás jelenleg lehetőséget ad arra, hogy a gyártója a sonka szót rányomtassa a címkére.

Ami az elmúlt évekhez képest örömteli, hogy az egyik országos hiperben is kapható teljesen normálisnak tűnő sonka – jellemzően azon a 2-3000 forintos kilónkénti áron, amibe minden rendes sonka kerülni szokott.

Először is lássuk, hogyan tud a kedves olvasó sonkát – sonkát, nem a Magyar Élelmiszerkönyvnek éppen megfelelő szemetet – vásárolni.
forrás:origo.hu

Leave a Reply 185 megnézve, 1 alkalommal mai nap |