< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Lemondott az MTI fotószerkesztőség vezetője az Orbán-fotózás miatt

| Mobile | RSS

Lemondott az MTI fotószerkesztőség vezetője az Orbán-fotózás miatt

2014. április 12. | hozzászólás | Közélet

Lemondott az MTI fotószerkesztőség vezetője az Orbán-fotózás miatt

Az Index több forrásból is megerősített információi szerint lemondott és távozik a hírügynökségtől Virágvölgyi István, az MTI fotószerkesztőségének vezetője. Virágvölgyi tiltakozásának és távozásának hátterében információink szerint az a múlt vasárnapi ügy áll, amiről az Index számolt be: amikor Orbán Viktor reggel a XII. kerületben leadta szavazatát, az MTI fotósa a helyszínen volt, ám a főszerkesztő a fotószerkesztőség vezetője fölött átnyúlva az utolsó pillanatban telefonon arra utasította, hogy hagyja ott a helyszínt.

Az MTI példátlan módon nem adott ki saját készítésű képet az eseményről, végül délután a Magyar Nemzet fotóját közölték. A legvalószínűbb magyarázatnak az tűnt, hogy a miniszterelnök vagy stábja inkább Orbán saját fotósának képeit látta volna szívesen az MTI-ben, hogy az állami hírügynökség a lehető legelőnyösebb képeket adja ki. A kormányfő fotósa ott volt az eseményen, de kintről fotózott.
Azzal, hogy az MTI és, Orbán fotósa, Burger Barna nem fotózott, a sajtó képviselői viszont annál inkább, az a vicces helyzet állt elő, hogy minden nagyobb lapnak volt képe Orbánról, csak a közszolgálati médiának, és az abban bízó újságoknak nem.

forrás:index.hu

Leave a Reply 134 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: