< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Új típusú Miniszterelnökséget vezetne Lázár János

| Mobile | RSS

Új típusú Miniszterelnökséget vezetne Lázár János

2014. április 12. | hozzászólás | Közélet

Új típusú Miniszterelnökséget vezetne Lázár János

Egy új típusú szervezet élén, nem hatalomtechnikusként, hanem “tartalomszolgáltatóként” venne részt a kormányzásban Lázár János. A politikus erről a makohirado.hu-nak beszélt.

Új típusú, a politikai kormányzás szempontjából központi szerepet betöltő Miniszterelnökség vezetésével foglalkozna Lázár János, a Fidesz alelnöke. Az országgyűlési választásokon a hódmezővásárhelyi-makói központú választókerületben egyéni mandátumot szerzett Lázár János erről a makohirado.hu-nak beszélt.

“Ha valamivel a kormányzatban foglalkozni fogok, akkor az egy új típusú Miniszterelnökség, ami nem egyenlő a kancelláriával, és nem egyenlő a szocialista kormányok miniszterelnöki hivatalaival. Az azonban egészen biztos, hogy a politikai kormányzás szempontjából központi szerepet kell, hogy betöltsön” – hangsúlyozta a politikus. Lázár János azt mondta, a kancelláriaminiszteri poszt az országos politikában az 1998 és 2002 között működött Stumpf István-féle kancelláriát vagy az 1998 előtti, illetve a 2002 utáni miniszterelnöki hivatalt jelenti.

A képviselő elmondta, sokat beszélgetett Orbán Viktorral arról, hogy a következő négy esztendőben a kormányzatnak milyen céllal, milyen rendszerben kell működnie. Leszögezte ugyanakkor, hogy ezek az egyeztetések nem a formáról, hanem a tartalomról szóltak. “Az egy dolog, hogy a választók hatalmat adnak az embernek, a kérdés az, hogy ezt mire fogja használni” – hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: a hatalom gyakorlása, annak technikája nem motiválja. “Azért nem akarok miniszter lenni vagy Miniszterelnökséget vezetni, hogy önmagában hatalomtechnikus legyek. Tartalomszolgáltatóként viszont szívesen veszek részt a kormány munkájában” – jelentette ki Lázár János.
forrás:origo.hu

Leave a Reply 270 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: