< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Tarlós igazat adott kihívójának: Vitézynek mennie kell?

| Mobile | RSS

Tarlós igazat adott kihívójának: Vitézynek mennie kell?

2014. április 13. | hozzászólás | Közélet

Tarlós igazat adott kihívójának: Vitézynek mennie kell?

Meg kell vizsgálni a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetésének szerepét a járműtenderek lebonyolításában – közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója szombaton az MTI-vel.

A közleményben a Főpolgármesteri Hivatal arra reagált, hogy Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője felszólította a főpolgármestert, azonnali hatállyal menessze Vitézy Dávidot, a BKK vezérigazgatóját. Horváth Csaba szombaton közleményben azt írta, a „fideszes dilettantizmus” most 3,4 milliárd forinttól és 24 új trolibusztól fosztotta meg a fővárosiakat, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság szabálytalanság miatt megsemmisítette a BKK trolibusztenderét.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, „Budapest már-már rutinszerűen bukja el uniós támogatások milliárdjait a városvezetés és a BKK vezetésének teljes alkalmatlansága miatt”. Közölte, a BKK második nekifutásra sem volt képes a szabályoknak megfelelően kiírni a közbeszerzést, emiatt a főváros ismét kicsúszik az uniós támogatások felhasználhatóságának határidejéből.

A Főpolgármesteri Hivatal közleményben reagált. Eszerint Tarlós István főpolgármester a járműtenderek ügyében belső vizsgálat lefolytatása mellett döntött. Azt írják: “meg kell vizsgálni a BKK-vezetés szerepét a járműtenderek lebonyolításában. A főpolgármesternek is vannak kérdései e tekintetben. A szocialista vezető észrevételének kampányízű színezetétől függetlenül a kérdés felvetése jelen esetben nem nélkülöz minden alapot, így a főpolgármester a járműtenderek vonatkozásában a belső vizsgálat lefolytatása mellett döntött” – áll a közleményben.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója minderre úgy reagált: a BKK jogszerűen folytatta le a trolibuszok vásárlására kiírt közbeszerzési eljárást; érthetetlennek és szakszerűtlennek tartja a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) döntését. Vitézy Dávid szerint Horváth Csaba szocialista frakcióvezető számos valótlan állítást fogalmazott meg ebben az ügyben. Közölte: 2010 óta a BKK több mint 100 milliárd forint értékű új, európai uniós forrásból megvalósuló közlekedésfejlesztési projektre kötött támogatási szerződést és folytatott le közbeszerzési eljárásokat.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 311 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: