< Böngészés > Főoldal / Konyhaművészet / Blog article: 25 ezer a legolcsóbb menü Gattyán György éttermében

| Mobile | RSS

25 ezer a legolcsóbb menü Gattyán György éttermében

2014. április 15. | hozzászólás | Konyhaművészet

25 ezer a legolcsóbb menü Gattyán György éttermében

Kétfajta menüsorból választhatnak a vendégek Gattyán György üzletember kedden nyílt éttermében, az olcsóbb 25 ezer forintba kerül. Mind a két menüsorhoz plusz 14 ezer forintért kérhetünk borválogatást. A VIP-megnyitón Craig David lépett fel, a séf Dubajból érkezett.

Megnyitott Gattyán György üzletember étterme az Andrássy úton található, szintén az ő tulajdonában levő il Bacio di Stile bevásárlóközpont tetején – írja a Portfolió. Gattyán Györgyről szóló portrénkat itt olvashatja el.

A lap szerint az étlapon szereplő fogásokat az étterem executive chefje, Fernando Trump álmodta meg, aki Dubaj – és a világ – legmagasabb épülete, a Burdzs Kalifa tetején található At.moshpere-ből igazolt át Budapestre. Az ételeket a modern európai konyha ihlette, a kulináris élményről pedig a főszakács mellett egy közel tizenöt szakácsból álló stáb gondoskodik. Az öt előételből, hat főfogásból és öt desszertből álló menüsor mellé közel 300 fajta borból választhatnak a vendégek. Az étterem sommelier-je a spanyol Francisco Rubiales, míg a “food and beverages” vezető az olasz Alessio Vanini, aki a shanghaji Ritz-Carltont hagyta ott Gattyán György új éttermének kedvéért.

“A bárban rendszeresen megfordulnak majd hazai és nemzetközi fellépők is, de ezek legtöbbször meglepetésvendégek lesznek” – mondta Küttel Gábor marketingvezető a lapnak. Bár a következő fellépőkről még nem tudni semmit, az biztos, hogy a VIP-megnyitón Craig David lépett fel a mintegy 100 fős vendégsereg előtt.

A Portfólió úgy tudja: jelenleg kétfajta kóstolómenü közül választhatunk, az egyik vega, a másik pedig húsos. Utóbbi 33 ezer forintba, míg a vega 25 ezer forintba kerül, és mind a két menüsorhoz plusz 14 ezer forintért kérhetünk borválogatást.

A bárban, a végtelen számú whiskey és konyak mellett, természetesen akár sört is lehet kapni. A sör legolcsóbbja az ezer forintba kerülő félliteres Primator Premium, a sörkínálat egyik legdrágábbja pedig az 1600 forintért árult Fullers stout, ami a jól ismert Guinnesshez hasonlítható. A presszókávé 400 forint, a cappuccino és a latte 500, de a legkülönlegesebb kávé is 800 forint a bárban. Vagy választhatunk 4 cl The Last Drop konyakot, poharanként 110 ezer forintért.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 1373 megnézve, 1 alkalommal mai nap |