< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Őrizetben a „cigicsempész” bűnszervezet

| Mobile | RSS

Őrizetben a „cigicsempész” bűnszervezet

2014. április 17. | 90 hozzászólás | Nav

Őrizetben a „cigicsempész” bűnszervezet

A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói és pénzügyőrei több helyszínen csaptak le a Csongrád megyei cigarettacsempész hálózatra. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket.

Egy 50 éves Csongrád megyei férfi irányította azt a bűnszervezetet, amely a szerb-magyar zöld határon cigarettát és vágott dohányt hozott be Magyarországra. A behozott árukat egy raktárban rejtették el, ahol tovább osztották, porciózták a vevők megrendelése szerint. A férfi a szervezet munkájába bevonta 27 éves fiát, valamint további bizalmas személyeket. A szervezetben mindenkinek volt feladata: például voltak olyan személyek, akik egy határ közeli tanyán élnek és a hatóságok mozgását figyelték, de volt olyan is, aki a cigaretta szállítása során „előfutó” autóként figyelte az egyenruhásokat.

A NAV pénzügyi nyomozói és pénzügyőrei 2013 novemberétől kezdődően több alkalommal, garázsban, raktárban, családi házaktól, járművekből összesen 133 ezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát és két mázsa adózatlan vágott dohányt foglaltak le. Az elvont adó mértéke meghaladja a 160 millió forintot.

A több szálon futó nyomozások egy irányba mutattak, így a NAV munkatársai egy időpontban egyszerre jelentek meg a bűnszervezet vezetőjénél és a szervezet további 7 tagjánál, valamint az értékesítésben részt vevő két érdi személynél. A házkutatásokat követően bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A bűnszervezet vezetőjét és további 6 tagját őrizetbe vették.

Barnáné Horváth Melinda
sajtóreferens

Leave a Reply 1349 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: