< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Blikk: 163 milliárdot költöttek a minisztériumok a költségstop ellenére

| Mobile | RSS

Blikk: 163 milliárdot költöttek a minisztériumok a költségstop ellenére

2014. április 19. | hozzászólás | Közélet

Blikk: 163 milliárdot költöttek a minisztériumok a költségstop ellenére

163 milliárd forintot költöttek el 4 év alatt a minisztériumok a 2010-ben meghirdetett eszközbeszerzési stop ellenére.

Összesen 163 milliárd forintot költöttek a minisztériumok 4 év alatt, a 2010-ben meghirdetett eszközbeszerzési stop ellenére – írja a Blikk. A összeg több mint egyharmadát, 61,5 milliárd forintot a Németh Lászlóné által vezetett Nemzeti Fejlesztési Minisztérium költötte el. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 29 milliárdot, a Nemzeti Gazdasági Minisztérium 23 milliárd forintot költött.

A kormányzás első két hónapjában kormányzati szinten több mint 1,4 milliárd forintot költöttek telefon-, bútor-, gépjárműbeszerzésre és informatikai fejlesztésre, összességében pedig 2010 óta mintegy 160 milliárdot – összegezte a lapnak Józsa István, az MSZP képviselője, aki rendszeresen megkérdezte az elmúlt négy évben az egyes minisztereket, hogy milyen módon érvényesül a takarékosság.

A lap szerint a minisztériumok a 163 milliárd legnagyobb részét informatikai eszközökre költötték. A kifizetett összegek mintegy 40 százalékát, vagyis 64 milliárdot. De jutott tanácsadásra és utazásra is. 37 milliárdot fordítottak a minisztériumok gépkocsi vásárlásra is. A tanácsadás, valamint az utazások futottak be a harmadik helyre a listán 26-26 milliárddal.

A Blikk megkereste a Miniszterelnökséget a friss kalkulációk ismeretében, szerintük megfelelően érvényesültek-e a takarékossági elvárások a minisztériumoknál. A Miniszterelnökség sajtóosztálya jövő hétig kért időt a válaszra.

Blikk / atv.hu

forrás:atv.hu

Leave a Reply 212 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: