< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Nem köthetjük sorsunkat csak a Földhöz a NASA főnöke szerint///// Peut être relié non seulement le sort de notre Terre , selon le chef de la NASA

| Mobile | RSS

Nem köthetjük sorsunkat csak a Földhöz a NASA főnöke szerint///// Peut être relié non seulement le sort de notre Terre , selon le chef de la NASA

Nem köthetjük sorsunkat csak a Földhöz a NASA főnöke szerint

Ahhoz, hogy az emberiség fennmaradjon, multiplanetáris fajjá kell válnunk – mondta Charles Bolden. Az első célpont a Mars.

“Azért, hogy az emberi faj a jövőben is létezhessen, idegen bolygókat kell meglátogatnunk, és meg kell tanulnunk életben maradni rajtuk” – mondta Charles Bolden, a NASA főigazgatója azon az április 22-én kezdődött háromnapos washingtoni Mars-konferencián, ahol 500 bolygókutató vitatja meg az emberes Mars-utazás lehetőségeit.

Bolden elmondta: a NASA szakemberei már olyan technológiákon dolgoznak, amelyek a Marsra vagy még ennél is távolabbi bolygókra juttathatják majd az embert.

“Ahhoz, hogy az emberiség fennmaradjon, multiplanetáris fajjá kell válnia” – mondta, hozzátéve: jelenleg a sorsunk a Földhöz van kötve.

William Gerstenmaier, a NASA emberes űrrepülésekért felelős helyettes vezetője a konferencián elmondta: a Marsra tervezett NASA-küldetés nem hasonlítható össze az Apollo-programmal, amelynek keretében 1969-ben először jutattak embert a Holdra. Részleteket nem árult el, de annyi kiderült, hogy nem a NASA nem fogja „lerohanni” a Marsot, vagyis nem rövid időn belül küldi majd az űrhajókat, hanem egy hosszabb, fejlődő program keretében. A NASA jelenlegi tervei szerint az első embereket a 2030-as években juttatnák el a Marsra.

Egy elképzelés az első űrhajósokról a Marson
Forrás: NASA

Minderről talán többet megtudunk jövő kedden (április 29-én), amikor a NASA várhatóan bemutatja jelenlegi terveit az emberes Mars-utazásról.
forrás:origo.hu

Peut être relié non seulement le sort de notre Terre , selon le chef de la NASA

Pour l’humanité veut survivre , les espèces multi- planétaires doivent devenir – Charles Bolden dit . La première cible sur Mars .

” Nous , l’espèce humaine peuvent exister dans l’avenir , planètes exotiques à visiter , nous et vous devez apprendre à les maintenir en vie ” – a déclaré Charles Bolden , directeur général de la NASA de 22 Avril a commencé une conférence de trois jours à Washington Mars où 500 scientifiques planétaires différend les possibilités Mars – voyage habités .

Bolden a déclaré experts de la NASA ont travaillé sur les technologies qui seront bénéfiques pour votre Mars ou même des planètes lointaines aux gens.

” Pour l’humanité veut survivre , les espèces multi- planétaires pour devenir ” – at-il dit , ajoutant que maintenant notre destin est lié à la Terre .

William Gerstenmaier , habités chef adjoint de la NASA est responsable de la conférence , a déclaré la mission de la NASA prévue pour Mars n’est pas comparable au programme Apollo en 1969 , qui l’a mis dans le contexte de premier homme sur la lune . Détails ne sont pas vendus , mais il s’est avéré ne pas NASA ne sera pas «rush» vers Mars , qui ne seront pas envoyés à court terme à des vaisseaux spatiaux , mais dans un programme de croissance plus longue . Les plans actuels de la NASA , les premiers libérés dans les années 2030 à Mars .

L’idée de la première astronaute sur Mars
Source : NASA

Tout cela pourrait en dire plus sur mardi prochain (29 Avril ) , lorsque la NASA devrait présenter les projets actuels de voyage habité sur Mars.
Source : origo.hu

Leave a Reply 344 megnézve, 1 alkalommal mai nap |