< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Silvio Berlusconi itt kezdi meg a közmunkát – Ezek a szabályok

| Mobile | RSS

Silvio Berlusconi itt kezdi meg a közmunkát – Ezek a szabályok

2014. április 24. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Silvio Berlusconi itt kezdi meg a közmunkát – Ezek a szabályok

Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő bejelentkezett a közmunkát kijelölő bírósági hivatalba, és a jövő héten megkezdi az adócsalásért rá kiszabott közhasznú munkavégzést egy Milánó közeli idősek otthonában – jelentették a csütörtöki olasz napilapok.

Silvio Berlusconi a bírósági hivatalban aláírta azokat a szabályokat, amelyekre a következő egy évben őt kötelezik. Jó magaviselet esetén büntetése kevesebb mint tíz és fél hónapra csökkenhet.

A közmunkavégzés időszakára vonatkozó 12 pontos szabályzat értelmében az adócsalásért elítélt Berlusconi az olasz szociális szolgálat folyamatos felügyelete alatt lesz. Külön szociális felelős ellenőrzi a munkáját és rendszeres beszélgetéseket folytat vele.

A volt olasz miniszterelnök kijelölt lakóhelye a Milánó közeli Arcoréban levő villa lesz. Innen jár a villától 50 kilométerre levő otthonba dolgozni hetente egy alkalommal négy órára. Ez azt jelenti, hogy Silvio Berlusconinak összesen legalább 168 órát kell ledolgoznia a Cesano Boscone településen levő otthonban.

Este 11 óra és reggel 6 óra között Berlusconi nem hagyhatja el az arcorei villát és nem távozhat Lombardia tartományból. A bíróság engedélyével viszont hetente két napra Rómába utazhat politikai tevékenysége végzésére. Nem tarthat kapcsolatot büntetett előéletű és kábítószerfüggő személyekkel.

Silvio Berlusconi, a Hajrá Olaszország (FI) elnöke a bíróságról kilépve az olasz újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy a közmunkavégzés reményei szerint nem fog negatívan hatni pártja eredményeire az európai parlamenti választásokon.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 239 megnézve, 1 alkalommal mai nap |