< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Habony megint nekimegy a Magyar Narancs újságírójának

| Mobile | RSS

Habony megint nekimegy a Magyar Narancs újságírójának

2014. április 25. | hozzászólás | Közélet

Habony megint nekimegy a Magyar Narancs újságírójának

Pont egy hónapja szüntette meg a bíróság a büntetőeljárást abban az ügyben, amit Habony Árpád indított, mert a Magyar Narancs a miniszterelnök tanácsadójáról megírta, hogy megütött egy nyugdíjas házaspárt.

A cikk szerzője, Rényi Pál Dániel ellen a miniszterelnök tanácsadója személyi adattal való visszaélés és rágalmazás miatt indított eljárást. A rendőrség bűncselekmény hiánya miatt megszüntette az eljárást, de Habony ekkor pótmagánvádat terjesztett elő. A bíróság döntése szerint viszont nem történt bűncselekmény, mert a cikk – apróbb pontatlanságokat kivéve – a valóságot írta le.
D KOS20130530014
Habony ÁrpádFotó: Koszticsák Szilárd

Rényi Pál Dániel Tumblren pénteken azt posztolta, Habony Árpád nem nyugszik bele, hogy nem ítélték el őt, ezért fellebbezést nyújtott be az ügyben. Az újságíró kirakta a fellebbezésről szóló levelet is, eszerint a bíróság végzése “iratellenes, megalapozatlan és törvénysértő” volt. Habony és ügyvédje arra hivatkozik, hogy az újságíró nem vett részt a házaspár és Orbán Viktor tanácsadójának perén, így arról semmilyen közvetetlen vagy közvetett információja nem lehetett.

Mint azt mi is megírtuk, Habony Árpádot jogerősen elítélték garázdaság vétsége miatt, és két év próbaidőre bocsátották, amiatt, mert 2006 novemberében összeszólalkozott egy idős házaspárral, akik a Szilágyi Erzsébet fasorban leléptek a Lexus terepjárójában ülő Habony elé. A miniszterelnöki tanácsadó kiszállt az autójából, és leütötte a férfit, aki hanyatt esett, majd a férjét védelmező nőt hasba rúgta.

forrás:index.hu

Leave a Reply 289 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: