< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Notesz

| Mobile | RSS

Notesz

Notesz

Nem is értem ezt a pofátlan vádaskodást, Tisztelt Bíróság! Azt állítják, gyalázatosan bántam az asszonnyal, talán még vertem is. De hiszen erre erős felhatalmazást kaptam. Ő maga mondta, hogy jóban-rosszban, holtomiglan-holtodiglan. Erre tanúk előtt igent mondott.

Így érvel a Fidesz a megkérdőjelezhetetlen felhatalmazásáról. Szavazói igent mondtak.

Mire is jogosít fel a választópolgárok valamivel több mint egyharmadának és a választási rendszernek köszönhető kétharmadnyi képviselői szék és kormányzási megbízás? Válaszuk a narancssárga riasztás: folytatni akarják. Ez jogukban is áll. De erre kaptak-e felhatalmazást? Ezért álltak-e melléjük szurkolóik?

Van, ami a folytatás programjában támogatható. Ezeket nem részletezem, mert a sikerpropaganda, a szóvivők hada ezt sulykolja. Jobban aggaszt, amit nem lenne szabad folytatni, amire nem volt és nincs is felhatalmazásuk. Folytatni akarják a létminimum alattiak négymilliós tömegének növelését? A magánvagyonok eltulajdonítását is folytatják? Ezentúl is tömeges lesz a képviselői egyéni indítványokban benyújtott szakszerűtlen, gyakorta felesleges és javítgatásra szoruló törvénykezés? Az átláthatatlan, hitványul kiírt és elbírált, részrehajló pályázati elbírálás – a trafikjogtól a földbérletig, az autópályadíj-rendszertől a pénztárgépekig – továbbra is jellemző lesz? A közérdekű adatok eltitkolása (bírósági ítéletek elszabotálása) is folytatódik?

Elveszik majd az önkormányzatok maradék vagyonát és jogköreit? Mostantól is ünnepélyesen átadnak befejezetlen létesítményeket? Tovább csökkentik a tankötelezettséget, a továbbtanulási lehetőséget? Folytatják az értelmetlen, drága és fenntarthatatlan államosításokat – a tankönyvektől a közszolgáltatásig?

Még mindig azt hiszik, hogy egy energiahordozókkal alig rendelkező országban lesz a legolcsóbb az áram és a gáz? Ezentúl is a kevés pénzből arányosan sokkal több jut a sportra, mint az egészségügyre? Folytatják a szabadságharcnak nevezett csatározást azzal a szövetséggel, amelyik majdcsak az összes fejlesztési forrást adja? A fejlett világ a szolgáltatásokból gazdagodik, de mi termelési központ leszünk? Gyengül még a forint, és nő a devizahitelesek tartozása?

Tovább terjeszkedik a létminimum felét fizető közmunkaprogram? Ezentúl is a megélhetést keresők tízezrei vándorolnak ki nyugatra?

Lesznek még újabb történelemmagyarázó intézetek és emlékművek, új akadémiák? Lesz még új nemzeti kultúrpápa és még újabb, harminc évre eladósító, átláthatatlan és szükségtelen óriási külföldi hitelszerződés? Továbbra is egy icipici kör gazdagodik az állami megrendelésekből? Lesznek még az Alaptörvénynek további zavaros módosításai? És így tovább.

Sajnos az ellenzék is folytatni akar sok olyasmit, amit inkább elfelejthetnének. A kormányváltó szövetség még mindig nem tudja, mit kellene mondani, hogy hallgassanak rá. A zöld alma párt fő programja továbbra is a doktriner ellenzékiség, bármiről legyen is szó. A szélsőjobb farkasai felvették ugyan a választásra a balett-tütüket, de rasszista, fajgyűlölő, rendpártiságba burkolt törekvéseiket nem adták fel.

Úgy tűnik, minden folytatódik.

szerző:Angyal Ádám

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 240 megnézve, 1 alkalommal mai nap |