< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Pick Szeged: kipp-kopp, kopogok!

| Mobile | RSS

Pick Szeged: kipp-kopp, kopogok!

2014. április 26. | hozzászólás | Sport

Pick Szeged: kipp-kopp, kopogok!

Vasárnap 19.15-kor (élőben: Digi Sport1) a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a portugál Sporting Lisszabon együttesét fogadja az EHF-kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Az első meccsen kétgólos hátrányba (29–27) került a Pastor-csapat. A tét nem kisebb, mint a berlini négyes döntőbe kerülés.

„Kipp-kopp, kopogok, találd ki, hogy ki vagyok!” – ismerős kis mondóka. A Pick-hívek azt szeretnék, hogy a berlini rendezők azt vágják rá, hogy aki kopog – a Brandenburgi kapu képzeletbeli ajtaján –, az a Pick Szeged! Hiszen ez azt jelentené, hogy a magyar együttes bekerült az EHF-kupa négyes döntőjébe.

A német fővárosban rendezik majd meg május 17-én és 18-án a Final Fourt, amelynek egyelőre egy résztvevője ismert, a Füchse Berlin, de a román Constanta és a francia Montpellier is közel áll hozzá.

A Pick is szeretne csatlakozni, kiharcolni vasárnap este a továbbjutást a portugál Sporting Lisszabon ellen.

A luzitán zöld-fehérek – talán nem vitás, az egyik legszebb mezzel rendelkeznek a nemzetközi porondon – az első meccsen 29–27-re nyertek. Kétgólos előnnyel érkeznek az újszegedi sportcsarnokba. Ez a hátrány nem vészes, ledolgozható. Azonban éppen az első meccs mutatott arra rá, hogy nem szabad könnyelművé válni.
Balogh második

Továbbra is Bajusz Sándor vezeti a Pick Szeged EHF-kupa házi góllistáját. A közönség nagy kedvencét immár Balogh Zsolt követi, aki a Sporting elleni 7 góljának köszönhetően előzött.
Az élcsoport állása: Bajusz Sándor 94, Balogh Zsolt 60, Buday Dániel 54, Eklemovics Nikola 53, Jonas Larholm 46, Bartók Csaba 35, Bécsi János 33, Berta Róbert 29, Nagy László 28, Jonas Källman 23.

Nem, mert a szélsebesen induló Sporting-szélsők a hibákat könyörtelenül büntetik. Nem lehet vitás, hogy a Pick Szeged kerete jóval erősebb, több olyan kézilabdázó is szerepel a csapatban, akik képesek eldönteni egy-egy meccset.

A szegedi drukkerek sokat segíthetnek a csapatnak. Az idény utolsó hazai nemzetközi meccsét vívja Juan Carlos Pastor együttese, amely jól hangolt, egy nem túl izgalmas találkozón 30–23-ra nyert a Csurgói KK elleni bajnoki elődöntőben.

A keretből két szélső hiányzik majd, Jonas Källman és Gidai Máté, mindketten sérültek. A nemzetközi meccseken megszokott, hogy Czina bekerül a keretbe, így lesz ez most is a Sporting ellen, amely a 28. EHF-kupa-találkozója lesz a magyar csapatnak.

Az összecsapást a Digi Sport1 élőben közvetíti, a delmagyar.hu pedig online tudósításban számol be.

Vasárnap 16 órakor nyit a pénztár, a belépő 3000 forintba kerül, a családi jegy 3500 forint.

forrás:dm.hu

Leave a Reply 971 megnézve, 1 alkalommal mai nap |