< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Nyolcadik alkalommal választottak Francia nő lett a legjobb magyar borász!

| Mobile | RSS

Nyolcadik alkalommal választottak Francia nő lett a legjobb magyar borász!

2014. április 27. | hozzászólás | Közélet

Nyolcadik alkalommal választottak
Francia nő lett a legjobb magyar borász!

Berecz Stéphanie Tokaj-hegyaljai bortermelő vehette át az idei Borászok Borásza elismerést.

A Borászok Barátja díjat idén Mészáros Gabriella borakadémikusnak ítélte oda a szakmai zsűri.

Berecz Stéphanie-t, Tokaj-hegyalja bortermelőt, a Kikelet pince vezetőjét 2010-ben már megválasztották az év bortermelőjének a térségben. A Franciaországból Magyarországra települt borász férjével Berecz Zsolttal együtt vezeti az észak-magyarországi pincészetet. A francia származású termelő borai a Bordeaux-ban megszerezett tudásának köszönhetően a francia és a magyar borkultúrából táplálkoznak – tette hozzá a sajtófőnök.

A borászok idén nyolcadik alkalommal választották meg maguk közül a Borászok Borászát. Az egyik legrangosabb hazai borszakmai elismerésként számon tartott díj jelöltlistáját idén először a cím eddigi birtokosai állították össze, majd az ötven jelölt borász maga közül választotta ki a döntősöket, majd közülük az idei Borászok Borászát.

A Borászok Borásza díj kitalálója 2009-ben létrehozta a Vinum Praemium Alapítványt, amely a díj felügyeletét látja el.

Berecz Stéphanie Demeter Zoltán, Lőrincz György, Szepsy István, Légli Ottó, Kaló Imre, Györgykovács Imre és a tavalyi győztes Szentesi József után vehette át a rangos elismerést.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 279 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: