< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Rengeteg ember megélhetése kerül veszélybe a Fidesz trükkje miatt Az LMP közérdekű adatkéréssel fordul a BM-hez

| Mobile | RSS

Rengeteg ember megélhetése kerül veszélybe a Fidesz trükkje miatt Az LMP közérdekű adatkéréssel fordul a BM-hez

Rengeteg ember megélhetése kerül veszélybe a Fidesz trükkje miatt
Az LMP közérdekű adatkéréssel fordul a BM-hez

Az LMP közérdekű adatkéréssel fordul a Belügyminisztériumhoz a közmunkaprogrammal kapcsolatban – közölte a párt hétfőn az MTI-vel.
A közleményben azt írták, szeretnék, hogy nyilvánosságra kerüljön a közpénzek és az EU-s források „útja a választás előtt és után”.

Az LMP szerint a választás után kiderült: a téli közmunkaprogram csak arra szolgált a kormánynak, hogy manipulálja a foglalkoztatási adatokat, és szavazatokat szerezzen a legkiszolgáltatottabbaktól. Rengeteg ember megélhetése kerül veszélybe amiatt, hogy a Fidesz a kampányhoz igazította, először betervezte, majd visszavonta a közmunkásokra fordítható forrásokat.

Polgármesterek beszámolói szerint közvetlenül a választások után negyedére-harmadára kellett csökkenteni a tervezett közmunkáslétszámot. A munkaügyi központok a csökkentést a téli közmunka túlköltéseivel magyarázzák, holott a programra külön források álltak rendelkezésre – olvasható a párt közleményében. Az év közbeni megszorítás azért is érthetetlen, mert a közmunka idei, 184 milliárd forintra rúgó kerete minden korábbinál nagyobb, a tavalyinál 30 milliárddal több – írták. Hozzátették: tavaly ráadásul a téli közmunkára külön forrásokat különített el a kormány, és 24 milliárd uniós támogatást is felhasználtak a programhoz.

Az ellenzéki párt azt kéri a kormánytól, hogy „forintra pontosan számoljon el a közmunkával”, és „trükközés helyett” valódi munkahelyeket teremtő megoldásokat találjon, elfogadva az LMP javaslatait.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 222 megnézve, 1 alkalommal mai nap |