< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: 11 megyére és Budapestre is figyelmeztetést adtak ki az özönvízszerű eső miatt

| Mobile | RSS

11 megyére és Budapestre is figyelmeztetést adtak ki az özönvízszerű eső miatt

2014. április 29. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

11 megyére és Budapestre is figyelmeztetést adtak ki az özönvízszerű eső miatt

Hétfőn este és az éjszaka első felében már előfordulhat helyenként zivatar. Kedden pedig már délelőttől sok – az ország nagy részében 25-30 milliméternél több – eső hullhat. A zivatarok viharos széllökésekkel jönnek.

Tizenegy megyére és a fővárosra adott ki figyelmeztetést a várható felhőszakadás miatt keddre a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfői veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala és Pest megyére, valamint Budapestre adtak ki citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést, mivel ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat.

Azt írták, hétfőn este és az éjszaka első felében már előfordulhat helyenként zivatar. Kedden pedig már délelőttől kialakulhatnak zivatarok, amelyekből jelentősebb csapadék hullhat. Délutántól többfelé intenzívebb zivatarok is lehetnek, amelyeket a felhőszakadás mellett viharos (60-70 kilométer/óra körüli) széllökések és jégeső is kísérhet.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6-12, a legmagasabb hőmérséklet 19-23 Celsius-fok között várható.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 313 megnézve, 1 alkalommal mai nap |