< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Vadászházat húztak fel Semjénék Gánton

| Mobile | RSS

Vadászházat húztak fel Semjénék Gánton

2014. április 29. | hozzászólás | Közélet

Vadászházat húztak fel Semjénék Gánton

Újabb “rejtélyes” ingatlan került elő, ezúttal a Semjén-család “háza tájáról”: a nagy vadász hírében álló Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes felesége ugyanis tekintélyes vadászházat építtetett és tart fenn Gánton, néhány kilométerre Felcsúttól. Az Átlátszó.hu járt utána az ügynek, ugyanis a Semjén elnökölte Vértes Vadásztársaság székhelyének is otthont adó ingatlantól mindössze pár lépésre található a gondozott, kerti tavacskával, sütödével és egy hatalmas faszoborral ékesített telken lévő lakóház, melynek kerítéskapuján kétszer is szerepel a Semjén név. De egyik sem a miniszterelnök-helyettesé, hanem évtizedek óta Stockholmban élő bátyjáé, nejéé, illetve 82 éves édesanyjáé.

A gánti ingatlannak Semjén nem tulajdonosa, és hivatalosan nem is haszonélvezője, legalábbis a tulajdoni lap szerint – miközben a portál által megkérdezett helyiek egytől-egyig Semjén Zsolt házaként emlegették azt. A földhivatali nyilvántartás szerint Semjénné Menus Erzsébet Gabriella, Semjén felesége 2011. szeptember közepén vásárolta az 1932 négyzetméteres telket, amelyre idén március elején jegyezték be a házat; hitel nincs az ingatlanon. Ám a feleség a Szent Angéla Általános Iskola és Gimnázium énektanára, így legalábbis érdekes, milyen jövedelemből vette a telket, és építette rajta a házat, amelynek értéke a portál szerint 30-45 millió forint lehet.

“A gánti ingatlan három család: Semjénné Menus Erzsébet tulajdonában, illetve Georg Semjén-Vécsey és Dr. Semjén Miklósné ingyenes használatában van. Az ingatlan felépítéséhez a fedezetet a három család együtt biztosította” – írta a portálnak Semjén titkársága. Még az is kiderült, hogy a telken az ingatlan 176 négyzetméter, amelyet heti rendszerességgel használnak, de az nem, miként tudta Semjén felesége azt megvenni. Erre Semjénék azt a választ adták, hogy “értelemszerűen” házassági vagyonközösségben vannak, és az ingatlan természetesen szerepel Semjénné vagyonnyilatkozatában.

További kérdések viszont a titkárság szerint “már olyan személyek vagyonára és magánéletére vonatkoznak, akik nem közszereplők”.

Népszava-információ

Leave a Reply 313 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: