< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Fegyveres támadók a líbiai parlamentben, futva menekültek ki a képviselők/////Assaillants armés sur le parlement libyen , réfugiés fuyant de membres

| Mobile | RSS

Fegyveres támadók a líbiai parlamentben, futva menekültek ki a képviselők/////Assaillants armés sur le parlement libyen , réfugiés fuyant de membres

Miniszterelnököt választottak volna
Fegyveres támadók a líbiai parlamentben, futva menekültek ki a képviselők

Fegyveresek lövöldözni kezdtek kedden a líbiai parlamentben, amelynek képviselői éppen az új miniszterelnök megválasztására készültek.

“Fegyveres férfiak körülzárták a kongresszust, és behatoltak. Nem tudjuk, hogy mi a célja a támadásnak. Felfüggesztettük a munkát, és a szavazást a jövő hétre halasztottuk” – közölte az egyik képviselő.

Szemtanúk szerint többen megsebesültek a lövöldözésben, és a képviselők futva menekültek az épületből. A fegyveresek az egyik, a versenyből már kiesett miniszterelnök-jelölt hívei – közölte Omar Hmeidan, a parlament szóvivője.

Az érintett miniszterelnök-jelölt nevét nem adta meg. Az olajban gazdag észak-afrikai ország kormánya képtelen megfékezni azokat a milíciákat, amelyek 2011-ben segítettek megdönteni Moammer Kadhafi volt elnököt, de azóta nem hajlandóak leszerelni, és egyes régiókat ellenőrzésük alatt tartanak. Abdalláh asz-Száni ideiglenes miniszterelnök két hete lemondott, és a parlament az ő utódját készült kedden megválasztani.

Az első szavazási fordulóból hét jelölt közül ketten jutottak tovább, de mielőtt megkezdődhetett volna a második fordulós szavazás, kitört a lövöldözés.

forrás:ma.hu

Premier ministre serait élu
Assaillants armés sur le parlement libyen , réfugiés fuyant de membres

Des hommes armés ont ouvert le feu mardi dans le parlement libyen dont les représentants fait le choix , le nouveau Premier ministre .

” Des hommes armés ont encerclé le Congrès et entrées ne sais pas quel est le but de l’attaque ont suspendu les travaux , et le vote a été reporté à la semaine prochaine .. ” – a déclaré l’un des représentants .

Selon des témoins, plusieurs personnes ont été blessées dans la fusillade , et les représentants des réfugiés ont couru hors de l’immeuble . On a déjà abandonné la course pour les supporters de candidats Premier ministre des militants – a déclaré Omar Hmeidan , porte-parole du parlement .

Le nom du candidat au poste de Premier ministre en question n’a pas précisé . Le gouvernement de l’incapacité du pays nord-africain riche en pétrole pour lutter contre les milices qui ont contribué à renverser Mouammar En 2011 , Kadhafi était président, mais a refusé de démanteler et dans certaines régions sont gardés sous contrôle . Abdullah as- temporaire – premier ministre a démissionné il ya deux semaines , et le parlement à élire son successeur le mardi .

Les deux premiers tours de vote sept candidats ont obtenu plus , mais avant qu’il ne puisse commencer au deuxième tour de scrutin , la fusillade a éclaté .

Source : ma.hu

Leave a Reply 1668 megnézve, 1 alkalommal mai nap |