< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Viszlát olaj: Az Amerikai Haditengerészet megújuló energia technológiával a tengervizet üzemanyaggá alakítja/////Adieu pétrole : la technologie de l’énergie renouvelable de la Marine des États-Unis pour convertir l’eau de mer pour alimenter

| Mobile | RSS

Viszlát olaj: Az Amerikai Haditengerészet megújuló energia technológiával a tengervizet üzemanyaggá alakítja/////Adieu pétrole : la technologie de l’énergie renouvelable de la Marine des États-Unis pour convertir l’eau de mer pour alimenter

Viszlát olaj: Az Amerikai Haditengerészet megújuló energia technológiával a tengervizet üzemanyaggá alakítja

Több évtizedes kísérletezés után az Ameriaki Haditengerészet tudósai úgy vélik lehetséges, hogy megoldották a világ egyik nagy kihívását: hogyan kell a tengervizet üzemanyaggá alakítani.

A folyékony szénhidrogén üzemanyagok fejlesztése egy nap enyhítheti a hadsereg függőségét a kőolaj alapú üzemanyagoktól, és ez sok mindent megváltoztatna, mert lehetővé tenné a hadihajók számára, hogy a saját üzemanyagukat előállítsák, és az idő 100 százalékában működőképesek legyenek ahelyett, hogy újra tankoljanak a tengeren.

Az új üzemanyag kezdetben várható költsége mintegy 3-6 dollár/gallon a Haditengerészeti Kutatólaboratórium szerint, mely már egy modell repülőgépet ezzel tesztelt.

A haditengerészet 289 hajója mind olaj alapú üzemanyaggal üzemel, kivéve néhány repülőgéphordozót és 72 tengeralattjárót, melyek nukleáris meghajtással rendelkeznek. A függőségtől történő elmozdulás megszabadítaná a hadsereget az üzemanyaghiánytól, és az árak ingadozásától.

“Ez egy hatalmas mérföldkő számunkra,” – mondta Philip Cullom altengernagy. “Nagy kihívásokkal teli időszakban vagyunk, amikor tényleg el kell gondolkodni innovatív módon, hogyan hozzuk létre, hogyan becsüljük meg, és hogyan fogysztjuk el az energiát. Meg kell néznünk az utóbbi hat évtized kutatásainak eredményeit a folyamatos hozzáférésű, és korlátlan mennyiségű üzemanyagok tekintetében.”

Az áttörés azután következett be, hogy a tudósok kifejlesztették egy módját annak, hogy kivonják a szén-dioxidot és a hidrogén gázt a tengervízből. A gázok ezután egy gáz-folyadék folyamatban egy katalizátor segítségével váltak üzemanyaggá.

“Számunkra a hadseregben, a haditengerészenél van néhány nagyon szokatlan és különböző típusú kihívás,” – mondta Cullom. “Nem feltétlenül megyünk egy benzinkúthoz és vásárolunk üzemanyagot. A benzinkút egy feltöltő hajóval érkezik hozzánk. A játékszabályokat megváltoztató technológiák fejlesztése, mint ez, a tengervízből előállított üzemanyag teljesen átértelmezi a logisztikát és a készenlét jelentését.”

A következő kihívás a haditengerészet számára, hogy ezt az üzemanyagot nagy mennyiségben állítsák elő. Ebben partnerek lehetnek az egyetemek, hogy maximalizálják a szé-dioxid és a szén mennyiségének kinyerését.

Ez az első alkalom, hogy sikerült egy olyan technológia kifejlesztése, mely párhuzamosan nyeri ki a szé-dioxidot és a hidrogént a tengervízből. “Ez egy nagy áttörés,” – mondta Dr. Heather Willauer vegyész kutató, aki már közel egy évtizedet töltött el ebben a projektben, majd hozzátette, hogy az üzemanyagnak “nem nagyon más a kinézete, vagy az illata.”

“A megvalósíthatóságát már bizonyítottuk, de szeretnénk javítani a folyamat hatékonyságát,” – magyarázta Willauer.

forrás:újvilágtudat.hu

Adieu pétrole : la technologie de l’énergie renouvelable de la Marine des États-Unis pour convertir l’eau de mer pour alimenter

Après plusieurs décennies d’expérimentation pour la Marine américaine scientifiques croient peut avoir résolu l’un des grands défis du monde : comment transformer l’eau de mer pour alimenter .

Le développement des hydrocarbures liquides un jour à atténuer la dépendance de l’armée sur les carburants à base de pétrole , et qui allait changer beaucoup , car elle permettrait de navires de guerre à son propre combustible et pré-réglée et le temps à 100 pour cent ordre de marche, plutôt que de nouveau le plein en mer .

Le nouveau carburant est initialement devrait coûter environ 3-6 dollars / gallon , selon le Naval Research Laboratory , qui a été testé avec un modèle réduit d’avion .

La marine de 289 navires et les carburants à base de pétrole , sauf pour certains porteur de 72 avions et de propulsion sous-marin nucléaire qui ont . La dépendance du déplacement à la libre üzemanyaghiánytól l’armée , et la volatilité des prix .

«C’est une étape très importante pour nous», – a déclaré le vice-amiral Philip Cullom . «Nous sommes dans une période difficile quand vous avez vraiment besoin de penser à des façons novatrices de créer cette estimation, et comment sommes libérés de la puissance . Vous devez regarder les résultats des six dernières décennies , la recherche vise à accès continu et une quantité illimitée à l’égard du carburant . ”

La percée s’est passé quand les scientifiques ont développé une façon de se retirer du dioxyde de carbone et de l’hydrogène à partir de l’eau de mer . Le gaz peut alors devenir un catalyseur dans un procédé à combustible liquide – gaz .

«Pour nous , l’armée , la haditengerészenél il ya une sorte de défi très inhabituelle et différente ,” – dit Cullom . ” Je ne vais pas nécessairement à une station de remplissage et acheter du carburant . Station d’un semoir nous arrivera . Développement des technologies de jeu de changement de ce genre, le carburant produit à partir de l’eau de mer redéfinit complètement le sens de la logistique et de préparation . ”

Le prochain défi pour la Marine que ce carburant est produit en grandes quantités . Dans les partenaires comprennent les universités afin de maximiser le dioxyde de carbone de sérum et le montant de la reprise .

C’est la première fois que je réussi à développer une technologie qui extrait le dioxyde de W et de l’hydrogène à partir de l’eau de mer qui est parallèle . ” C’est une grande percée”, – a déclaré le Dr Heather Willauer chimiste qui a passé près d’une décennie dans le projet , ajoutant que le matériel végétal ” n’est pas très différente en apparence ou l’odeur . ”

” La faisabilité a été démontrée , mais nous voulons améliorer l’efficacité du processus , ” – at-il expliqué Willauer .

SOURCE : újvilágtudat.hu

Leave a Reply 2226 megnézve, 1 alkalommal mai nap |