< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Görbiczék hozták a kötelezőt, jöhet a BL-döntő

| Mobile | RSS

Görbiczék hozták a kötelezőt, jöhet a BL-döntő

2014. május 3. | hozzászólás | Sport

Görbiczék hozták a kötelezőt, jöhet a BL-döntő

Egy ötpercest megingást leszámítva végig magabiztosan, három-öt góllal vezetve, 29-26-ra megnyerte a Final Four elődöntőjét a Győri Audi ETO nőikézilabda-csapata a dán FC Midtjylland ellen, és bejutott a Bajnokok Ligája vasárnapi fináléjába. Görbiczék nem játszottak ellenállhatatlanul, de ezúttal ez a teljesítmény is elég volt a sikerhez.

Eredmény, női Final Four, 1. elődöntő:
Győri Audi ETO KC – FC Midtjylland (dán) 29-26 (16-11) – élő közvetítés
Győr: Lunde Haraldsen, Herr (kapusok) – Löke 3, Hornyák D., Korsós 1, Görbicz 7/4, Kovacsics 5, Amorim 5, Rédei-Soós, Tervel, Orbán 2, Szepesi, Sirián, Boczkó-Hornyák, Bulatovic 4, Bognár-Bódi 2 (mezőnyjátékosok). Vezetőedző: Ambros Martin.
FCM: Egestorp, Englert (kapusok) – Bögelund, Spellerberg, S. Jörgensen 8, Mejlvang, Sommer, Rasmussen, Thorsgaard 1, Olsen, L. Jörgensen 1, Woller, Trölsen 1, Jensen 3, Groot 9/4, Möller 3. Vezetőedző: Helle Thomsen.

hétméteresek: 4/6, illetve 4/4
kiállítások: 6, illetve 6 perc

Korábban sohasem fordult még elő a női kézilabda történetében, hogy a legrangosabb nemzetközi kupasorozat, a Bajnokok Ligája négyes döntővel érjen véget. A férfiak kölni fiestája nyomán megrendezett budapesti Final Four egyik nagy esélyese a Győri Audi ETO volt, a címvédő játszhatta az első elődöntőt is.

A 15 órás kezdés előtt egy órával jelent meg még a Papp László Sportaréna pályáján az FC Midtjylland együttese, hat perccel később a Győr. A lelátón tomboltak a magyar drukkerek, csak azért nem mondhattuk, hogy szétvetette az arénát a lelkesedés, mert a drukkerek akkor még a lelátó negyedét sem töltötték meg.
Forrás: MTI/Kovács Anikó

Az ETO kemény magra nem lehetett panasz, a szektornyi hangadó egy óriási zászlót kifeszítve szította a hangulatot, válaszul a kakasülőn helyet foglaló 15-20 dán is elővette a minilobogót, csakúgy, mint az akkor még ötfős montenegrói tábor. A társak a csarnok előtt sörözve hangoltak a Vardar elleni második összecsapásra, őket cseppet sem érdekelte, hogy egy jegyért két meccset is láthatnának.

Negyedórával a kezdés előtt a szervezők egy akciófilmből kölcsönzött zenére fehér vásznat feszítettek ki, és labdás táncosok segítségével pazar képregényt vetítettek és varázsoltak a pályára. A játékosbemutatás is a legnagyobb gálákat idézte, igaz, a dánok nem éppen a szólítás sorrendjében jöttek, de a győriek ebben sem hibáztak.

Az európai szövetség köszöntötte a 2013-14-es sorozat legjobb fiatal játékosának választott Fie Wöllert, a kezdésre pedig megállapíthattuk, nem sikerült minden jegyet eladni, akadtak üres székek a Papp László Sportarénában.

A szokásos himnuszéneklés után jöhetett a mérkőzés, a közelmúltban szerződést hosszabbító Englertet azonnal megszórták, a nagy lövők, Bulatovic, Görbicz és Amorim bombáira mozdulni se tudott a német kapus. Kilenc perc után 6-3 állt a győriek neve mellett, két perccel később Helle Thomsen időt is kért, hogy rendezze a sorokat.

A dán liga legjobban védekező csapata (ne feledjük, még ha nem is a világ legjobbja ellen, de a Randerstől mindkét elődöntőn 23-23 gólt kapott) képtelen volt feltartóztatni a nehéztüzérséggel felvértezett győri armadát, egy montenegrói kolléga meg is jegyezte, hogy Amorim ekkora dugókkal a férfiak mezőnyében sem vallana szégyent.

Englert még a hosszú karjaival sem érte el a sarokra tartó lövéseket, első védését 13 perc után, 8-5-nél mutatta be, akkor Görbicz hetesét fogta. Amíg a magyarok ászainak minden bejött, a Midtjylland védekezése és kapusteljesítménye a közepes szintet sem ütötte meg.

Thomsen a 25. percben kikérte második idejét is, hátha ezúttal hasznosabb tanácsokkal rukkol elő, de a félidő – Görbicz emberhátrányban szerzett góljával – így is komoly, 16-11-es győri előnnyel zárult.

Ezek után nehéz volt elhinni, hogy a szünet után négy perccel Ambros Martín kért időt idegesen. Bulatovic kétszer is eladta a labdát, a dán fal keménykedése gyors indulásokat eredményezett, és a 34. percre 16-14-re feljött az ellenfél.

Jörgensent Amorim igyekszik megállítani
Forrás: MTI/Kovács Anikó

Ezzel el is fogyott a puskapor, a dekoncentráltságot nem lehetett ellensúlyozni semmivel. Kovacsicsék remekül verték meg egy az egyben a védőket, a ziccereket gyakran tették el a széles mozdulattal kilépő Englert lábai között, és taktika, illetve emberanyag tekintetében is sokkal több variációs lehetőséggel rendelkeztek.

Az utolsó öt perc 27-23-as hazai előnyről indult, a dánok kijöttek emberfogásra, de ezt Amorimnak találták ki, hiszen testi erejét felhasználva védőjével a nyakán is betalált.

Ahogy várni lehetett, a Győr küzdelmes meccsen, de hozta a kötelezőt, Görbiczék végül 29-26-ra nyertek, és készülhetnek a vasárnap délutáni döntőre.

Később:
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)-Vardar Szkopje (macedón) 17.30

vasárnap a 3. helyért:
Midtjylland – Podgorica/Szkopje 14.30

döntő:
Győr – Podgorica/Szkopje 17.00

forrás:origo.hu

Leave a Reply 430 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: