< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Brüsszelben sem értik a magyar kormány bénázását////Je ne comprends pas le gouvernement hongrois bénázását Bruxelles

| Mobile | RSS

Brüsszelben sem értik a magyar kormány bénázását////Je ne comprends pas le gouvernement hongrois bénázását Bruxelles

Brüsszelben sem értik a magyar kormány bénázását

Az Európai Bizottság (EB) továbbra is várja a magyar kormány részletes tájékoztatását az uniós pénzek elosztását felügyelő magyar szervezetrendszer átalakításáról. A magyar kormánynak egy rutin adminisztratív lépést kellene tennie az EB felé, de erre még mindig nem került sor.

A témát közelről ismerő bizottsági forrásunk szerint a magyar kormánynak tudnia kellene, hogy az ilyen átalakítások során mik azok az információk, amiket el kell küldeni az Európai Bizottsághoz, hiszen Magyarország tíz éve tag, és korábban is voltak szervezeti változások a pályázati rendszerben.

Hogy ez most miért maradt el, azt senki nem tudja, de más forrásból úgy értesültünk, hogy az uniós pénzosztási rendszer Lázár János által vezényelt átszervezésekor sok rutinos szakember távozott, és akik a helyükre kerültek, még nem találkoztak ilyen kihívással. Magyarán hiány van azokból, akik megmondhatnák, hogy ebben a helyzetben mit kell tenni, és pontosan milyen információt kell elküldeni a Bizottságnak.

Bizottsági forrásunk szerint egyébként a probléma akár napokon belül orvosolható lenne, de a magyar kormány egyelőre nem küldte el az új pénzosztási rendszerrel kapcsolatos információkat. Enélkül viszont a brüsszeli testület nem tudja megmondani, hogy szabályszerűen történik-e az uniós pénzek magyarországi felhasználása, és ezen információ hiányában nem hagyhatnák jóvá a magyar kormány által a Bizottsághoz benyújtott számlákat. Egy ilyen számla elutasítása formális döntést igényelne, érintené a többi kifizetést is, és jóval hosszadalmasabb lenne visszacsinálni. Ezt igyekezett elkerülni a Bizottság azzal, hogy megüzente a magyar hatóságoknak: addig ne küldjenek számlát, amíg nem adtak tájékoztatást az új rendszerről.

Az uniós pályázati rendszer de facto lebénulásával az a legnagyobb probléma, hogy Magyarországnak sietnie kellene az EU-s támogatások lehívásával és felhasználásával. A Bizottság egyébként tavaly decemberben már több engedményt tett, amikor úgy látszott, hogy az előző, 2013-ban záruló költségvetési ciklusban Magyarország pénzt veszíthet. Ezeket a beruházásokat legkésőbb 2015-ig be kell fejezni. Az uniós támogatások ideiglenes leállása azért is problémás, mert ebből finanszírozta Magyarország szinte az összes fejlesztést az elmúlt években, és a magyar költségvetés helyzete miatt a jövőben is csak az uniós támogatásokra támaszkodhat a magyar fejlesztéspolitika.

forrás:hvg.hu

Je ne comprends pas le gouvernement hongrois bénázását Bruxelles

La Commission européenne (CE ) est toujours en attente pour des informations détaillées de l’allocation du gouvernement hongrois de fonds à la transformation du système de surveillance de l’UE de l’organisation hongroise . Le gouvernement hongrois doit faire à la CJCE pour une action administrative de routine , mais ce n’est pas encore fait .

Les sources de la Commission thématique a déclaré un ami proche du gouvernement hongrois devrait savoir que ce qu’ils sont dans les modifications à l’information qui doit être transmise à la Commission européenne et la Hongrie en tant que membre pendant dix ans , et avaient également eu des changements structurels dans l’ appel d’offres .

C’est pourquoi il est maintenant , personne ne le sait , mais je comprends provenant d’autres sources que le système de distribution des fonds de l’UE menée par la réorganisation John Lazarus de nombreux professionnels expérimentés gauche, qui ont été placés dans un tel défi n’a pas été respecté . En d’autres termes, il ya une pénurie de ceux qui peuvent vous dire ce que vous devez faire dans cette situation , et c’est exactement ce que l’information doit être envoyée à la Commission .

Sources de la Commission ont dit que sinon le problème peut être résolu en quelques jours , mais le gouvernement hongrois a pas envoyé d’informations sur le nouveau système de distribution de l’argent . Sans elle , cependant, le corps ne peut pas dire Bruxelles que l’utilisation des fonds de l’UE de façon régulière Hongrie et si l’absence de ces informations ne peut approuver les factures présentées par le gouvernement hongrois à la Commission . Une telle décision aurait besoin d’un rejet formel de compte , le paiement peut affecter l’autre , et il serait beaucoup plus long et plus à faire. J’ai essayé d’éviter la Commission , par les autorités hongroises ont envoyé un message : Ne pas envoyer une facture jusqu’à ce que vous avez été informé sur le nouveau système .

Le système d’appel d’offres de l’UE de facto lebénulásával des plus grands problèmes que la Hongrie devrait précipiter l’UE soutient la récupération et l’utilisation . En outre , la Commission a fait un certain nombre de concessions en Décembre l’année dernière , quand il semblait que le précédent cycle budgétaire se terminant en 2013 la Hongrie pourrait perdre de l’argent . Ces investissements doivent être terminés au plus tard en 2015. Fermeture temporaire de soutien de l’UE est également problématique , car il a été financé par la Hongrie presque toutes les améliorations au cours des dernières années , et en raison de la situation du budget hongrois vient s’appuyer sur l’avenir de la politique d’aide au développement de l’UE en Hongrie .

Source : hvg.hu

Leave a Reply 302 megnézve, 1 alkalommal mai nap |