< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Csak a parlamentből kaphatnak ezentúl pénzt a képviselők

| Mobile | RSS

Csak a parlamentből kaphatnak ezentúl pénzt a képviselők

2014. május 13. | hozzászólás | Közélet

Csak a parlamentből kaphatnak ezentúl pénzt a képviselők

Az Országgyűlés hétfőn, kormánypárti kezdeményezésre elfogadta azt a törvénymódosítást, amellyel a képviselők csak parlamenti képviselői tiszteletdíjat vehetnek fel a jövőben.

Az országgyűlési törvény módosítását az ülésteremben tartózkodó valamennyi képviselő támogatta, csak a független Vadai Ágnes (DK) tartózkodott.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője korábban közölte, a változtatásra azért van szükség, mert az országgyűlési törvény pontatlan, és például mindazon polgármesterek vagy önkormányzati képviselők, akik parlamenti tisztséget viselnek, önkormányzati mandátumuk lejártáig továbbra is két díjazást vehetnének fel.

A frakcióvezető jelezte, minden polgármesteri vagy közgyűlési tisztséget betöltő képviselőjüknek javasolják, hogy ha országgyűlési képviselői tiszteletdíjra jogosultak, akkor az önkormányzati juttatásukról május 6-ától mondjanak le.

A most elfogadott indítvány egyértelműsíti a képviselői megbízatással való összeférhetetlenségre, a képviselők tiszteletdíjára, egyéb juttatásaira és a képviselőcsoportok számára biztosított működési és ellátási keretek felhasználására vonatkozó szabályokat is.
forrás:propeller.hu

Leave a Reply 109 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: