< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Naponta több mint százezren utaznak a 4-es metrón

| Mobile | RSS

Naponta több mint százezren utaznak a 4-es metrón

2014. május 16. | hozzászólás | Közélet

Az igény még változhat
Naponta több mint százezren utaznak a 4-es metrón

Az utasszámlálási adatok szerint naponta több mint százezer utas használja a 4-es metrót, ugyanakkor a végleges utazási igény még kis mértékben módosulhat.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte: a metró és a módosult autóbusz-vonalak utasforgalma fokozatosan stabilizálódik, de a végleges utazási igények csak a közeledő nyári iskolai szünet és szabadságolások után, szeptembertől lesznek felmérhetőek.

A március végi indulás óta a BKK többször is mérte a kihasználtságot, az áprilisi adatok napi több mint százezer utast mutattak. Kiemelkedő forgalmat bonyolítanak a végállomások, a 3-as metróra átszállást biztosító Kálvin téri, illetve a Móricz Zsigmond körtéri állomás.

Az eddigi működés során biztonságot veszélyeztető esemény nem történt a teljesen automata szerelvényekkel üzemelő vonalon. Az első négy hét alatt két leállás volt járműhiba miatt, illetve kisebb forgalmi zavarok, menetkimaradások fordultak elő, részben vonathiba és kis részben a biztosítóberendezés hibája miatt.

A 4-es metrót március 28-án adták át, ekkor kezdődött el a minimum fél évig tartó utasforgalmi próbaüzem. Az első hétvégén mindenki ingyenesen utazhatott a vonalon, amelyet akkor a BKK adatai szerint mintegy félmillióan használtak.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 270 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: