< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Kegyetlenül precíz portré jelent meg Orbánról egy német lapban Német sajtó: „A jó német” választása//// Portrait cruellement paru dans un journal allemand Precis Orban Presse allemande ” The Good German” Abend sélectionné

| Mobile | RSS

Kegyetlenül precíz portré jelent meg Orbánról egy német lapban Német sajtó: „A jó német” választása//// Portrait cruellement paru dans un journal allemand Precis Orban Presse allemande ” The Good German” Abend sélectionné

Kegyetlenül precíz portré jelent meg Orbánról egy német lapban
Német sajtó: „A jó német” választása

Nem okozott megrázkódtatást az európai parlamenti (EP-) választás Németországban, az eredmény és a részvételi arány arra utal, hogy az EU iránt elkötelezett „rendes polgárok” határozzák meg a politikát – emelték ki hétfői kommentárok.
A konzervatív Die Welt A derék németek című vezércikkében hangsúlyozta, hogy a német választók jelentősen emelkedő részvételi arány mellett megerősítették a pártrendszer hagyományos, mély társadalmi beágyazottságú szereplőinek – a bevett, bejáratott pártoknak – az uniós integráció előmozdítását célzó politikáját.

Az euroszkeptikus Alternatíva Németországnak (AfD) – „amely korántsem annyira radikális, mint más hasonló európai csoportosulások” – figyelemre méltó eredményt ért el, de még a 10 százalékot sem közelítette meg – tette hozzá a Die Welt, megjegyezve, hogy a németek „ismét derék európai mintapolgár módjára viselkedtek, akkor is, ha ezt talán nem hallják szívesen”.

Hasonló meglátásokat fejtett ki a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung is a Csak semmi kísérletezés című vezércikkében, amelyben hangsúlyozták, hogy az eredmény a várakozásoknak megfelelően alakult és nem vet nagyobb belpolitikai hullámokat. A nagykoalíció politikáját megerősítette az EP-választás, az újonc AfD pedig – amely „csendben és titokban kétszámjegyű eredményben reménykedett” – megtapasztalhatta, hogy egyetlen témára, az euróra koncentráló pártként hamar korlátokba ütközik.

Ebben szerepe lehet egyebek mellett az euróövezeti válság enyhülésének, de a meghatározó talán az lehetett, hogy a választók azt a régi jelszót követték, hogy „Csak semmi kísérletezés” – írta a FAZ, utalva a konzervatív CDU-ban Konrad Adenauer idején, az 1957-es kampányban használt választási szlogenre.

A kommentárok a német határokon túl megmutatkozott fejleményeket is értékelték. A liberális Süddeutsche Zeitung például azt emelte ki, hogy „a Grillók, a Frages-ok és a Le Penek” előhívták „Európa démonát, a populizmust”, amelyet csak az eddiginél „szenvedélyesebb politikával” lehet megfékezni. Az EP-választás számos eredménye okoz megrázkódtatást, de „Európa továbbra is működőképes és dolgozhat tovább” – hangsúlyozta a müncheni lap.

A baloldali Berliner Zeitung az EP-választás és az ukrajnai elnökválasztás között vont párhuzamot, kiemelve, „elgondolkodtató egybeesés” a két választás, hiszen amíg az EU-ban sokan szavazás helyett a napozást választották, Ukrajnában még a választás jogáért is véres harcot kellett vívni, és amíg EU-ban az uborkák mérete és a villanykörték teljesítménye volt terítéken, Ukrajnában „sokan tudták, hogy a szabadságról, az önmeghatározásról és a békéről szól a választás”.

Orbán, az új típusú populista

A Süddeutsche Zeitung című német liberális lap online kiadása Orbán Viktor, a népet megértő magyar címmel közölte a Populizmus Európában – Ők az euroszkeptikusok című portrésorozatban Matthias Kolb írását.

A szerző azt hangsúlyozta, hogy a magyar kormányfő „új típusú populista”. Politikáját olyan „egyszerű fogalmakkal” alakítja, mint a család, a haza, a hit, a rend és a nemzet, és ha éppen az áll érdekében, akkor rátámad az „EU elitjére”, és egy idegen birodalom bürokratáinak nevezi „az unió más tagjait”.

Hozzátette, Orbán Viktor gondolkodására az jellemző, hogy aki őt bírálja, az „hazaáruló és nem ismeri a népet”, és az „a meggyőződése, hogy csak ő képviselheti népét”. Ellenfeleit démonizálja, lejáratja vagy nem vesz tudomást róluk, és nem zavarja, hogy az ország arculata mindezt megszenvedi – áll a cikkben.

forrás:168óra.hu

Portrait cruellement paru dans un journal allemand Precis Orban
Presse allemande ” The Good German” Abend sélectionné

Causa pas par le choc des Wahlen du Parlement européen de ( PE) Allemagne, et le Ausgaben nach unten donne à penser de que l’ Teilnahme Taux UE à l’ Egar de l’ Engagement des « définir citoyens de la politique ordinaires – ein été mis comment de les en exergue Lund .
Le Die Welt Editoriale dans les bons Allemands conservatrice die que l’ été souligné Augmentation de l’ allemand significative de la Wahlbeteiligung Bestätigt unten système des Küste in traditionnels , beágyazottságú Acteurs proFonds sociaux – La Norma, Les Küste in établis – la politique de l’ UE promouvoir pour l’ intégration .

Alternativen Eurosceptique Allemagne ( AFD ) – ” qui est beaucoup moins que d’ autres radicale Clustern Européens similaires » – réalisations remarquables , mais encore loin des 10 Cent gießen – der dit Die Welt, que les Allemands notant étaient ” ceinture arrière européenne s’est Comportal comme un citoyen Modell und nicht même si ce serait pas heureux de l’ entender . ”

Idées similaires exprimées par le quotidien conservateur Frankfurter Allgemeine Zeitung est le seul dans toute Editoriale Erfahrung die souligné dans laquelle il est que le Ausgaben nicht ETABL et pas un darstellen und en ligne avec les Internes Vagues attentes . La politique de grande Koalition confirmé les Elections européennes , la première année et l’ AFD – qui ” l’ espoir tranquillement et de secrètement Gewinn à deux Chiffres ” – die appris que l’ un objet , en se concentrant sur ​​l ‘ Euro Lehre que en partie bientot sa atteint Limited.

Peut être dans ce Rolle Limited, la crise de la zone euro kein Rast , mais peut- être que pourrait décisif Kurfürst von suivi l’ l ‘ Ancien mot de passe à ” Keine neue Experimente ” – ECRI unten FAZ , noch referant à la CDU conservatrice Konrad-Adenauer- au cours de 1957 – sur la campagne Slogan électoral utilis .

Les Comment ein évaluées été au- dela des frontières dans l’ évolution Allemanden reflétées . Le Liber Süddeutsche Zeitung , Par EXEMPLE , die erklären que ” Grill es , s Farges et Le Pene » appelés ” Dämon de l’Europe , unten populisme ” qui se Trouve A Plus de « politique Passionnés ” peut être mis sous contrôle . Les résultats des peuvent Wahlen choquer beaucoup , mais ” est toujours l’Europe et fonctionnel peuvent travailler plus” – a la Seite souligné München.

L’ aile gauche Berliner Zeitung , un lien entre les et les Wahlen Wahlen Présidentielles über die Ukraine, en insistant sur ​​la ” Coincidence Curieuse ” choix des deux , aussi que l’Union européenne longtemps aber nombreuses personnes au lieu de prendre de CHOISI eine Stimme le soleil , le droit de l’ Ukraine die EU Combatte Choisir die également un Kampf sang Laute, et aussi que l’Union européenne longtemps , concombres taille et la puissance de la lumière des Ampullen Aborda ein été en Ukraine ” les gens que la savaient paix et la liberté de choix de önmeghatározásról Frage. ”

Orban, Le Nouveau populistische

Süddeutsche Zeitung , Le édition en ligne allemand carte Liberalisierung des Viktor Orban erklären , sympathiques allemand pour le peuple de Répondre populisme Europa – Ils sont la série de par les portraits eurosceptiques Matthias Kolb ECRI .

L’ auteur que le Premier Ministre die souligné anglais ” nouvelle populistisch ” . La politique est un « Konzepte simples ” dans une telle famille , la maison , la foi , l’ ordre et la nation et Quand vous en est dans kommend , il va attaquer « L’Elite de l’ UE ” de l’ avenir et de l’ un des bureaucrates Reich Ranger designes » à d’ autres membres de l’Union ” .

Il la pensée de ajouté Viktor Orban Ceux qui est que le typique critiquent ” et vous le Traité nicht pas les gens Savez ” et ” la que lui Überzeugung seul le peuple peut Representer . ” Diaboliser les opposants , diskreditiert ou les ignorieren et vous embêtez nicht souffrir pas à de l’image de tout le pays – est dans l’article .
Quelle: 168óra.hu

Leave a Reply 309 megnézve, 1 alkalommal mai nap |