< Böngészés > Főoldal / GFHF hallgatói blogja, Közélet / Blog article: dr. Benyik atya pünkösdi ajándéka

| Mobile | RSS

dr. Benyik atya pünkösdi ajándéka

benyik atya pünkősdbenyik atya pünkősd 8benyik atya pünkősd 7benyik atya pünkősd 6benyik atya pünkősd 5benyik atya pünkösd 4benyik atya pünkősd 3benyik atya pünkösd 2benyik atya pönkősd6benyik atya pünkösdi képek 2014 018benyik atya pünkösdi képek 2014 016benyik atya pünkösdi képek 2014 013benyik atya pünkösdi képek 2014 011benyik atya pünkösdi képek 2014 010benyik atya pünkösdi képek 2014 009benyik atya pünkösdi képek 2014 008benyik atya pünkösdi képek 2014 005benyik atya pünkösdi képek 2014 003benyik atya pünkösdi képek 2014 002dr. Benyik atya pünkösdi ajándéka
benyik atya pünkösdi képek 2014 001
Az atya szervezésében a szeged- tarjáni plébánián megtartották a pünkösdölőt. A GFHF hallgatói közől tizenketten mentünk el az ünnepre. A helyszínen a professzort tiszteletbeli osztályfőnöknek neveztük… ki!

A” csibészes” mosolya nem csak nekünk szólt, hanem a hívőknek is nagyon tetszett.
Megkérdeztem egy idős párt , mi a véleménye az atyáról?- Szeretjük! – a közvetlensége, barátsága, türelme, valamint a szeretete – vágott közbe a feleség- megindítja az emberek lelkét. Egyszer jöjjön el… mikor a misét tartja…s eközben egy szeretett könnycsepp, mint a gyertya lángja, amely megérinti a lelket, végig gördült az arcán….

A megnyítójában beszélt a szentlélek jelentőségéről, szerepéről. Egyszerű hétköznapi ruhában volt… Ez is azt mutatja, a közvetlensége barátsága effektusainak zenei dallamai eljutnak az emberek lelkébe. Megnyitotta a misztikumát, feltárta önmagát… a közvetlensége már-már könnycseppeket csalt a hívők szemére, ami megindította a boldogsághormonok menetelését a szívben. Áhítattal hallgatták az “Ő” papjukat. Beszéde befejezésével kiült a családok közé. Keresi az emberek közelségét s ha tud segít..

A misén megközelítően 250 ember hallgatta végig Benyik atyát…A plébánia előtt kialakított füves játszótéren kb. 150 gyermek szórakozott önfeledten. A családok leterített pokrócokon, a fa árnyékában élvezték a természet adta lehetőségeket, valamint a pünkösd ünnepek szentléleki szeretet kiáramlását…az atyának mindenkihez volt egy-két szava s közben aktívan fényképezte a gyermeki- családi boldogság ezernyi pillanatit. – míg a templomban s annak kertjében “frakcióra” bontott keretek között folyt a családról, illetve a szeretetről, a megértésről, a boldogságról szóló közös beszélgetés, ahol mindenki őszintés elmondhatta a véleményét ezekről az életszentségekről… s következett a várva várt ebéd a délutáni programok kavalkádja…

Készítettem az én ‘Atyámmal’ egy riportot. Legkésőbb a vizsgák után, a nyaralásom előtt megjelentem….

2014. június 08 -lio-

Leave a Reply 5770 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: