< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: A Fidesz előtt a reklámadó tervezete////Fidesz avant le projet de taxe sur la publicité

| Mobile | RSS

A Fidesz előtt a reklámadó tervezete////Fidesz avant le projet de taxe sur la publicité

A Fidesz előtt a reklámadó tervezete

A heves hazai és külföldi bírálatok ellenére akár már szerdán parlamenti döntés születhet a reklámadóról – tudta meg lapunk. A hét végén Rogán Antal, Varga Mihály és Trócsányi László is kiállt az új adónem bevezetése mellett.

Előreláthatóan már a Fidesz-frakció mai ülésén megvitatják a reklámadó tervezetét a kormánypárti képviselők. Információink szerint a képviselőcsoport vezetése kezdeményezheti, hogy az Országgyűlés kivételes sürgős eljárásban tárgyalja az előterjesztést. Ha így döntenek, akkor a parlament akár már holnap szavazhat a nagy vitát kiváltó adónem bevezetéséről. Bár a reklámadó erős nemzetközi visszhangot váltott ki, és a tervezet ellen idehaza eddig több mint 130 médiafelület tiltakozott, a hét végén vezető fideszes politikusok és miniszterek is kiálltak mellette.
Magyarország élőben – Kormányalakítás és reklámadó

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Hír Televízióban péntek este azt mondta: mindenképpen bevezetik a reklámadót, amely a közteherviselés kiterjesztése. Azt állította, az új adónem nélkül tarthatatlan a magyar adórendszer, ezért nem véletlen, hogy ez a kérdés 1990 óta minden ciklusban felvetődött, ám a politikusoknak eddig nem volt bátorságuk végigvinni. Rogán megjegyezte: az adóalapról vagy az adó mértékéről lehet vitatkozni, és lehet, hogy előbb be kell vezetni, aztán majd ősszel elvégzik az esetleges pontosításokat.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Hír Televízió szombati P8 című műsorában ugyancsak a közös teherviseléssel indokolta a reklámadó szükségességét, és jelezte, ő is megszavazná a törvénytervezetet. Annak kapcsán, hogy az új adónemből a költségvetés szempontjából jelentéktelen, 7–9 milliárd forintnyi bevétel származhat, a tárcavezető úgy reagált: másodlagos, mennyi pénz folyik be, noha ebből „iskolafejlesztésre azért lehet jó néhány forintot elkölteni”. Trócsányi László igazságügyi miniszter a köztévé A lényeg című műsorában pedig kategorikusan kijelentette: „az álláspont egyértelmű”, lesz reklámadó.
Varga: Másodlagos a reklámadóból befolyó pénz

A törvényjavaslatot benyújtó L. Simon László (Fidesz) tegnap a Feol.hu-nak elismerte: nem ő szövegezte a javaslatot, csupán az előkészítésben vett részt, mivel ez egy kollektív munka volt. Szerinte az emberek egyetértenek a kezdeményezéssel, mivel látják, milyen komoly problémák vannak ezen a területen.

Eközben egyre több külföldi lap foglalkozik a témával. A német balliberális Spiegel Online szerint a magyar kormány el akarja hallgattatni az „utolsó független” médiumokat, a brit Reuters pedig arra figyelmeztetett, hogy a miniszterelnök már többször nézeteltérésbe került az Európai Unióval a különadók miatt. Az EUobserver cikke azt hangsúlyozta: a reklámadó nem csökkentené jelentősen a költségvetési hiányt, miközben a magyar médiavállalatok a sajtószabadság elleni támadásnak tekintik az új adónemet.

Ismeretes, a médiaszakma szerint a reklámadóból durván kilencmilliárd forint folyna be az államkasszába, ugyanakkor a nemzetgazdaságban 45 milliárdos kiesést, a médiavállalkozások zömének pedig beláthatatlan károkat okozna.

Szerdai ülésén dönthet az Országgyűlés az önkormányzati választási rendszer átalakításáról. Ha a Ház elfogadja a kormánypárti javaslatot, a jövőben a Fővárosi Közgyűlésnek a főpolgármester mellett a 23 kerületi polgármester és a kompenzációs listáról bekerült kilenc képviselő lesz a tagja, továbbá enyhülnek az önkormányzati képviselőket érintő összeférhetetlenségi szabályok. Egyébként ezen a plenáris ülésen kérdezhetnek először a képviselők a harmadik Orbán-kormány tagjaitól.
Rendelet a hatáskörökről
Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely a pénteken megalakult harmadik Orbán-kormány minisztereinek feladat- és hatáskörét szabályozza. Eszerint Orbán Viktor miniszterelnök általános helyettese a kormány nemzetpolitikáért felelős tagja, Semjén Zsolt, aki egyben állampolgársági ügyekért felelős miniszterként is tevékenykedik. A Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánoshoz tizenhat terület tartozik majd. (MTI)

forrás:mno.hu

Fidesz avant le projet de taxe sur la publicité

Malgré de vives critiques de la maison et à l’étranger mercredi, le Parlement a décidé, la taxe sur la publicité – il pourrait se former. A la fin de la semaine Antal Rogan, Michael et Laszlo Varga Trocsanyi ont également préconisé l’introduction d’une nouvelle taxe.

Il est prévu que la réunion d’aujourd’hui a la faction Fidesz discuter du projet de taxe sur la publicité des députés pro-gouvernementaux. Selon nos informations, l’initiative de gestion du Groupe au Parlement examine le processus d’urgence exceptionnelle de la saisine. Si vous choisissez de le faire, le parlement peut voter dès demain racine de beaucoup de discussions sur l’introduction de la taxe. Bien que la taxe sur la publicité attiser forte international et a protesté contre le projet à la maison a plus de 130 interface de support, à la fin de la semaine précédant les politiciens et les ministres du Fidesz se tenait à côté de lui.
Hongrie vivre – pour former une taxe gouvernementale et de la publicité

Antal Rogan, le Fidesz chef de groupe parlementaire de la télévision Nouvelles vendredi soir dit, par tous les moyens d’introduire une taxe sur la publicité, qui est une extension des charges publiques. Il a affirmé la nouvelle taxe est intenable sans le système fiscal hongrois, il n’est pas un hasard que cette question a été soulevée lors de chaque cycle depuis 1990, mais les politiciens n’ont pas eu le courage de mener à bien. Rogan a noté, la base d’imposition ou taux d’imposition d’un peuvent prétendre, et vous pourriez bientôt être présenté à l’automne et ensuite réalisée pour obtenir des éclaircissements.

Mihaly Varga, le ministre de l’économie nationale Nouvelles Télévision Saturday répertoire P8 était aussi un teherviseléssel commun a expliqué la nécessité pour la taxe sur la publicité, et a indiqué qu’il vote pour le projet de loi. Quant aux taxes spécifiques dans le nouveau budget est insignifiant, HUF 7 au 9000000000 revenus proviennent de la chef de file du ministère ont répondu: secondaire, combien d’argent va dans, bien que cette «amélioration de l’école afin que vous puissiez passer un bon nombre de forints.” Ministre de la Justice Laszlo Trocsanyi programmes de la télévision publique de l’essence et a affirmé catégoriquement que «la situation est claire:« La publicité est une taxe.
Varga: impôt secondaire sur les fonds de publicité

Soumettre le projet de loi László L. Simon (Fidesz) hier pour la Feol.hu a admis qu’il n’a pas été rédigé la proposition, n’a pris part à la préparation, puisqu’il s’agissait d’un travail collectif. Selon lui, les gens sont d’accord avec l’initiative parce qu’ils voient la gravité des problèmes dans ce domaine.

Pendant ce temps, un nombre croissant de journaux étrangers traitant de la question. Le centre-gauche allemand Spiegel Online, le gouvernement hongrois veut faire taire les médias indépendants “dernières”, Reuters Colombie et a averti que le premier ministre a été à plusieurs reprises en désaccord avec l’Union européenne en raison des taxes supplémentaires. Conformément à EUobserver a souligné la taxe sur la publicité ne serait pas de réduire le déficit de façon significative, tandis que les sociétés de médias hongrois dans une attaque contre la liberté de la presse est considéré comme le «pas de nouveaux impôts.

Il est connu dans la profession des médias, en fonction de la taxe sur la publicité de l’ordre de neuf milliards de forint pourrait s’écouler dans les caisses de l’Etat, tout en causant des dommages incalculables à l’économie de la nation 45 milliards de perte, la majorité de l’industrie des médias.

La session de mercredi de l’Assemblée nationale de décider de la transformation du système électoral du gouvernement local. Si la Chambre accepte les propositions pro-gouvernementales pour l’avenir de la Mairie par le Maire du District 23 maire et neuf représentants de la compensation seront inclus dans la liste des membres, ainsi que soulager les règles sur les conflits d’intérêts dans les représentants de l’administration locale. Sinon, il peut à la première session plénière des députés du tiers des membres du gouvernement Orbán.
Règlement des pouvoirs
Publié dans la Gazette officielle hongroise du décret qui réglemente les ministres des fonctions et pouvoirs de la formation du troisième gouvernement Orbán vendredi. Selon le général vice-Premier ministre Viktor Orban en charge de la politique nationale, les membres du gouvernement, Ps Semjén, qui agit également à titre de ministre responsable des questions de citoyenneté aussi. La zone chef Janos Lazar du premier ministre comprendra seize ans. (MTI)

Source: mno.hu

Leave a Reply 263 megnézve, 1 alkalommal mai nap |