< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Reklámadó Európa végre beavatkozik a magyar ámokfutásba?///taxe sur la publicité L’Europe enfin intervenir dans la folie meurtrière hongrois?

| Mobile | RSS

Reklámadó Európa végre beavatkozik a magyar ámokfutásba?///taxe sur la publicité L’Europe enfin intervenir dans la folie meurtrière hongrois?

Reklámadó
Európa végre beavatkozik a magyar ámokfutásba?

“Ez újabb kísérlet a magyar kormány részéről, hogy aláássa a sajtó szabadságát, amelyet Európa demokratikus tagállamai oly nagyra értékelnek.”

Az Európai Bizottsághoz fordul a reklámadó ügyében az Európai Kiadók Tanácsa (EPC), amely azt kéri a brüsszeli testülettől, hogy vizsgálja meg a magyar hirdetési piacra kirótt terhet – közölte csütörtökön a főleg jelentős európai lapkiadó vállalatokat tömörítő szervezet.

Az EPC szerint a reklámadó tovább erodálja a sajtószabadságot Magyarországon, megbénítja a magyar médiaszektort, és pusztító hatással lesz a független hírszolgáltatókra.

Ez a törvény egyike az Orbán Viktor által kezdeményezett, a médiát szorongató intézkedések sorozatának – írja közleményében az EPC, felidézve, hogy a 2010-ben elfogadott médiaszabályozás büntetést helyezett kilátásba kiegyensúlyozatlan tájékoztatás esetén, majd az Európai Bizottság jogi lépésekkel fenyegette meg Magyarországot, mire Budapest ígéretet tett, hogy a szabályozást összhangba hozza az európai normákkal.

“Ez újabb kísérlet a magyar kormány részéről, hogy aláássa a sajtó szabadságát, amelyet Európa demokratikus tagállamai oly nagyra értékelnek” – idézi a kommüniké Angela Mills Wade-et, a szervezet vezérigazgatóját, aki szerint a szabad, független és sokszínű médiának reklámbevételekre van szüksége, hogy finanszírozni tudja a műsorgyártást, a minőségi, véleményformáló, elszámoltatható újságírást.

“Szintén nagyon aggasztanak azok a hírek, amelyek szerint nyomás nehezedik olyan újságírókra és sajtóorgánumokra, akik és amelyek kedvezőtlen cikkeket jelentettek meg politikusokról, és azt fogjuk kérni az Európai Bizottságtól, hogy tegye meg a megfelelő lépéseket, hogy véget vessen a sajtószabadság ily égbekiáltó eróziójának” – olvasható a közleményben.

forrás:ma.hu

taxe sur la publicité
L’Europe enfin intervenir dans la folie meurtrière hongrois?

«C’est une autre tentative du gouvernement hongrois à saper la liberté de la presse, qui est si grande valeur Etats membres démocratique de l’Europe.”

La Commission européenne en ce qui concerne la taxe sur la publicité en Conseil des éditeurs européens (EPC), qui demande au corps à Bruxelles pour examiner le fardeau imposé sur le marché de la publicité hongroise – a déclaré jeudi l’organisation essentiellement de grandes entreprises européennes d’édition de.

Le CBE selon la taxe de publicité sur l’érosion de la liberté de la presse en Hongrie, paralysant le secteur des médias hongrois, et aura un impact dévastateur sur hírszolgáltatókra indépendant.

C’est une des lois initiées par Viktor Orban, une série de mesures de médias appuyant sur – exiger la communication de l’EPC, en rappelant que la perspective de la régulation des médias a adopté en 2010 une pénalité en cas d’information asymétrique, et la Commission européenne a menacé la Hongrie de poursuites judiciaires, ce Budapest promesse apportées à la législation en conformité avec les normes européennes.

«C’est une autre tentative du gouvernement hongrois à saper la liberté de la presse, qui est si grande valeur Etats membres démocratique de l’Europe» – citant le communiqué Angela Mills Wade, chef de la direction de l’organisation, qui a dit que le, les médias indépendants et diversifiés libre a besoin de revenus publicitaires, pour financer la production du programme, la qualité de leaders d’opinion, le journalisme responsable.

“Il est également très préoccupé par leurs nouvelles, selon lequel la pression sont les journalistes et les médias qui et qui ont été signalés à des politiciens articles défavorables, et nous demandons à la Commission européenne de prendre les mesures nécessaires pour mettre fin à la liberté de la presse de l’érosion de manière flagrante” – lire la déclaration.

Source: ma.hu

Leave a Reply 185 megnézve, 1 alkalommal mai nap |