< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Tarlós meg leállíthatja a 3-as metrót Lázár leállította a budapesti fejlesztéseket

| Mobile | RSS

Tarlós meg leállíthatja a 3-as metrót Lázár leállította a budapesti fejlesztéseket

Tarlós meg leállíthatja a 3-as metrót
Lázár leállította a budapesti fejlesztéseket

Lázár János kancelláriaminiszter magához vonta a rövid és középtávú fővárosi uniós projekteket, és egy erőteljes tollvonással lehúzta őket a listáról. Budapest így a következő hét évben százmilliárdos forrásoktól eshet el. Nem úgy Hódmezővárhely, amely villamost kap. Tarlós bízik benne, hogy Lázár meggondolja magát – értesült az Index.
A 3-as metró felújítása, a villamosjármű-beszerzés folytatása, kisföldalatti járműcsere, a 2-es metró és a HÉV összekötése, a 4-es metró kelenföldi buszterminál és P+R parkoló – információink szerint ezek a beruházások esnek áldozatul az új fejlesztési politikának. A fenti listáról a metró és a kisföldalatti kritikus állapotban van, a következő hét évben ennek ellenére sem számíthatnak pénzre. A főváros vesztesége, ha ez így marad, több százmilliárd forint lesz, uniós pénz nélkül pedig nem tud fejleszteni.

Többen már most Lázár–Tarlós-háborút emlegetnek a Fideszben. Lázár korábban megígérte a támogatást, a 3-as metró ugyanis országos ügy: több utast szállít, mint a MÁV, az utasok harmada pedig vidékről érkezik.

Az átcsoportosításra egyetlen indokot lehet tudni: Budapest elég erős gazdaságilag, hogy önmaga fejlesszen, inkább vidékre kell a pénz. Az elsőrendű közlekedésfejlesztési prioritás így a Szeged-Hódmezővásárhely villamosvonal lett – írja az Index.

Tarlós egy korábbi, a vs.hu-nak adott interjújában így fogalmazott: „Ha nem történik meg ez a felújítás, akkor én bizony le fogom állítani a metrót és nem érdekel semmilyen politikai skandalum, nem fogok egyetlen emberéletet sem kockáztatni emiatt.”
forrás:168óra.hu

Leave a Reply 267 megnézve, 1 alkalommal mai nap |