< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: A hollandok földbe döngölték a spanyolokat

| Mobile | RSS

A hollandok földbe döngölték a spanyolokat

2014. június 14. | 1 Hozzászólás | Sport

A hollandok földbe döngölték a spanyolokat

A holland labdarúgó-válogatott 5-1-re legyőzte a címvédő spanyolokat a brazíliai világbajnokság második pénteki mérkőzésén, így alaposan visszavágott a négy évvel ezelőtti fináléban elszenvedett vereségért.

Mindkét csapat óvatosan kezdett, aztán az első ziccert Sneijder hagyta ki, pontosabban Casillas védett hatalmas bravúrral. Ezt követően egyértelműen a spanyolok játszottak fölényben, de nemcsak többet birtokolták a labdát, hanem veszélyesebben is futballoztak, melynek köszönhetően – ha 11-esből is, de – előnybe kerültek. A későbbiekben is a címvédő akarata érvényesült, de közvetlenül a szünet előtt van Persie szépségdíjas, csukafejesből szerzett góljával egyenlítettek a hollandok.

A spanyol-holland képekben
1/13

Europress/AFP
A folytatásban teljesen megváltozott a játék képe. A hollandok sorra vezették veszélyes akcióikat, a spanyoloknak nem volt ellenszerük, ennek következtében hamar kétgólos előnyre tettek szert a narancsmezesek. A címvédő ezután teljesen összeomlott, az Oranje pedig örömfocit mutatott be, az 5-1-es végeredmény pedig a játék képe alapján a spanyolokra nézve még hízelgő.

Spain 1-5 Netherlands | All Goals | España… by Ecuadordefutbol

A spanyolok kapusa, Iker Casillas az első gólt a 44. percben kapta, így 477 perc után kapitulált vb-meccsen, azaz nem sikerült megdöntenie az olasz Walter Zenga 1990-ben felállított 517 perces rekordját, sőt az e tekintetben második angol Peter Shiltontól (500) is elmaradt.
Percről percre…

…követtük nyomon a mérkőzés eseményeit!

A chilei válogatott a vártnál nehezebben, 3-1-re győzte le az ausztrál csapatot a B csoport másik mérkőzésén.

Ide kattintva a világbajnokság érdekességeiből csemegézhet!

B csoport, 1. forduló:
Spanyolország – Hollandia 1-5 (1-1)
Salvador, Fonte Nova Aréna, 45 000 néző, v.: Nicola Rizzoli (olasz)
gólszerző: Xabi Alonso (27., 11-esből), illetve van Persie (44., 72.), Robben (53., 80.), de Vrij (64.)
sárga lap: de Guzman (25.), de Vrij (41.), van Persie (66.), illetve Casillas (65.)

Spanyolország: Iker Casillas – Cesar Azpilicueta, Sergio Ramos, Gerard Pique, Jordi Alba – Xabi Alonso (Pedro, 63.), Sergio Busquets, Xavi, Andres Iniesta – David Silva (Cesc Fabregas, 78.), Diego Costa (Fernando Torres, 62.)

Hollandia: Jasper Cillessen – Ron Vlaar, Daley Blind, Stefan de Vrij (Joel Veltman, 77.), Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat – Jonathan de Guzman (Georginio Wijnaldum, 62.), Wesley Sneijder, Nigel de Jong – Robin van Persie (Jeremain Lens, 79.), Arjen Robben

Leave a Reply 207 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: