< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Milliárdos összértékű egyiptomi kincsek érkeznek Bécsből a Móra-múzeumba

| Mobile | RSS

Milliárdos összértékű egyiptomi kincsek érkeznek Bécsből a Móra-múzeumba

2014. június 16. | hozzászólás | Kultúra

Milliárdos összértékű egyiptomi kincsek érkeznek Bécsből a Móra-múzeumba

Tisztelt Sajtópartnerünk!

Közel egy milliárdos összértékű egyiptomi kincsek érkeznek a bécsi Kunsthistorisches Museum-ból Szegedre. A fáraók Egyiptoma című tárlat harmadik helyszíne a Móra Ferenc Múzeum főépületében június 21-től várja a látogatókat.
A tárgyak június 17-én, kedden érkeznek Szegedre sajtónyilvános esemény keretében. Az érkezés előtt, 15 óra 30 perckor mutatjuk be az épülő kiállítótermeket és installációkat az újságíró kollégáknak.

Nagyértékű egyiptomi műtárgyak érkeznek Bécsből Szegedre: A fáraók Egyiptoma című kiállítás harmadik helyszínén, a Móra Ferenc Múzeumban mutatják be azt a tíz kincset, melyek biztosítási értéke közel egymilliárd forint. A Kunsthistorisches Museum-ból kölcsönzött tárgyak között találunk írnok- és fáraó-szobrokat, kőtáblákat és egy különleges egyiptomi tükröt is.
fáraó kincsek
A fáraók Egyiptoma című nagyszabású időszaki kiállítás három helyszínen mutatja be az ókori Egyiptom titokzatos világát. A sírkamra és a balzsamozás terme után a utolsó helyszín, a Móra Ferenc Múzeum főépülete június 21-től várja az érdeklődőket, ahol a Bécsből érkező műkincseket is megtekinthetőek lesznek.

A bécsi tárgyak június 17-én, kedden délután érkeznek Szegedre sajtónyilvános esemény keretében. Az érkezés előtt, fél 4-kor mutatjuk be a készülő kiállítótermeket és installációkat, majd fogadjuk a sajtós kollégákkal a szállítókat.

Tisztelettel várjuk a média munkatársait a Móra Ferenc Múzeumban június 17-én, kedden 15 óra 30 perckor!

Medgyesi Konstantin
sajtóreferens
Móra Ferenc Múzeum

Leave a Reply 268 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: