< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Space Adventures Űrajánlat: mehet egy Hold-kört 34 milliárdért

| Mobile | RSS

Space Adventures Űrajánlat: mehet egy Hold-kört 34 milliárdért

2014. június 16. | 1 Hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Space Adventures
Űrajánlat: mehet egy Hold-kört 34 milliárdért

Két multimilliomos előleget fizetett az eddigi legizgalmasabb űrtúráért, egy Hold körüli útért. A teljes ár 150 millió dollár lesz – írja az Index.
Az utat a Space Adventures nevű űrturizmusra specializálódott cég szervezi.

Eddig csak 18-an kerülték meg a Holdat, valamennyien amerikai űrhajósok voltak, az Apollo program tagjai. Magán az égitesten összesen 12-en szálltak le azon a hat küldetésen, amelyek 1969 és 1972 között voltak.

A mostani utat átalakított Szojuz rakétán tennék meg, az úrhajót pedig egy orosz űrhajós vezetné. A két érdeklődő utas együtt is utazhatna, de akár külön is, ahogy nekik tetszik. Az első ilyen út 2017-ben lenne. Egy egész sorozatról lenne szó, erről már folynak is a tárgyalások az oroszokkal.

Az utazás alatt egy rövid időre megállnának a Nemzetközi Űrállomáson is (ahová egyébként most is lehetne űrturistaként utazni 52 millió dollárért). A Hold megkerülése nagyjából 16-17 napig tartana.

Az oroszok biztosra mennek, mielőtt emberrel is megtennék az utat, robotpilótával küldik oda az űrhajót, hogy lássák, minden rendben megy-e – írja az Index.
forrás:168óra.hu

Leave a Reply 233 megnézve, 1 alkalommal mai nap |