< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Ukrajna lezárja az orosz határt

| Mobile | RSS

Ukrajna lezárja az orosz határt

Ukrajna lezárja az orosz határt

A szó szoros értelmében néhány nap alatt lezárjuk a hadseregünk alakulataival a teljes államhatárt, és ütközőövezetet hozunk létre – közölte az ügyvezető ukrán védelmi miniszter.
Ukrajna lezárja az oroszországi határát – közölte vasárnap este Mihaljo Kovalj ügyvezető ukrán védelmi miniszter a TSZN kijevi tévével.

“Az ukrán elnök pontos feladatot határozott meg ilyen tekintetben, és mi maradéktalanul végrehajtjuk… A szó szoros értelmében néhány nap alatt lezárjuk a hadseregünk alakulataival a teljes államhatárt, és ütközőövezetet hozunk létre” – idézte az UNIAN hírügynökség Kovaljt, aki szerint a határőrök hamarosan újra birtokukba veszik a határőr-létesítményeket azokon a területeket, amelyek már a fegyveres erők ellenőrzése alatt vannak.

A kijevi védelmi minisztérium közlése szerint már lezárták a közös határ mintegy 250 kilométeres szakaszát. Kovalj azt is közölte, hogy hétfőn megtartja ülését a nemzetbiztonsági tanács, és áttekinti a háborús veszélyállapot bevezetésének kérdését a Donyec-medencében.

Olekszandr Turcsinov korábbi ügyvezető ukrán államfő még június elején utasította a nemzetbiztonsági tanács titkárát, Andrij Parubijt, hogy haladéktalanul vizsgálja meg a háborús veszélyállapot bevezetésének lehetőségét Donyeck és Luhanszk megyében, ahol súlyos harcok dúlnak a Moszkva-barát szakadárok és az ukrán katonák között.

Kovalj arról is beszélt a TSZN-nek adott interjúban, hogy felfüggesztést kapott több katonatiszt, köztük Olekszandr Vutov vezérkari tábornok arra az időre, amíg tart a nyomozás a Luhanszk megyében szombaton lelőtt Il-76-os ukrán katonai szállító repülőgép ügyében. A gép fedélzetén tartózkodó 49 ember életét veszette.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 446 megnézve, 1 alkalommal mai nap |