< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Szorosabb határellenőrzésre buzdít Merkel és Porosenko

| Mobile | RSS

Szorosabb határellenőrzésre buzdít Merkel és Porosenko

Szorosabb határellenőrzésre buzdít Merkel és Porosenko

A német kancellár és az ukrán elnök ismételten felszólította a moszkvai vezetést az orosz-ukrán határ ellenőrzésének megerősítésére – közölte a német kormányszóvivő Angela Merkel és Petro Porosenko szerdai telefonbeszélgetése után.

Steffen Seibert közleménye szerint a kancellár és az ukrán államfő úgy véli, hogy csak a határellenőrzés szigorításával lehet feltartóztatni a fegyverek és az ukrajnai szakadárokat támogató fegyveresek beszivárgását a kelet-ukrajnai válsággócokba.

Berlin és Kijev álláspontja szerint az orosz vezetésnek a határellenőrzés javítása mellett latba kell vetnie befolyását az ukrajnai oroszbarát szakadár csoportoknál, rá kell bírnia őket arra, hogy hagyjanak fel az erőszakkal – tette hozzá a kormányszóvivő.

Merkel és Porosenko megbeszélésén a fegyverszünet lehetőségeit is megvitatták. A kancellár üdvözölte, hogy az ukrán elnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő közvetlen kapcsolatba lépett egymással – áll a közleményben, amely szerint Angela Merkel Francois Hollande francia elnökkel is beszélt telefonon az ukrajnai válságról.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 277 megnézve, 1 alkalommal mai nap |