< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Az angol gólkirály nyírta ki Angliát

| Mobile | RSS

Az angol gólkirály nyírta ki Angliát

2014. június 20. | hozzászólás | Sport

Az angol gólkirály nyírta ki Angliát

Luis Suárez visszatért az uruguayi futballválogatottba, és csapata az ő két góljával győzött az Anglia elleni rangadón. Pedig Wayne Rooney a tizedik vb-meccsén végre megtörte rossz sorozatát. Szegény Steven Gerrard pedig egy újabb szerencsétlen mozdulattal jelentkezett egy sorsdöntő meccsen.

Labdarúgó-világbajnokság, 2. forduló, D csoport:
Uruguay – Anglia 2-1 (1-0)
Sao Paulo, Corinthians Arena, 62 575 néző
v.: Carlos Velasco (spanyol)
Uruguay: Muslera – M. Caceres, Gimenez, Godin, Á. Pereira – González (Fucile, 80.), Arevalo Rios, Lodeiro (Stuani, 73.), C. Rodríguez – Cavani, Suárez (Coates, 88.).
Anglia: Hart – G. Johnson, G. Cahill, Jagielka, Baines – Gerrard, Henderson (Lambert, 87.) – Welbeck (Lallana, 71.), Rooney, Sterling (Barkley, 64.) – Sturridge.
gól: Suárez (39., 85.), illetve Rooney (75.)
sárga lap: Godin (9.), illetve Gerrard (68.)

A D csoportról már a sorsolás után lehetett tudni, hogy minden fordulóban háború lesz, hiszen egymás mellé tettek három korábbi világbajnokot, Olaszországot, Angliát és Uruguayt. A kis Costa Ricára a többség csak legyintett, ehhez képest az első körben elkapták az előző vébén negyedikként záró Uruguayt, ezzel borítottak minden előzetes számítást, és mivel Anglia kikapott Olaszországtól, Gerrardék második fordulóban esedékes, Uruguay elleni meccsének egyből megnőtt a tétje. Egy beszédes statisztika: amióta 32 csapatos a vébé, csak négy csapat tudott továbjutni a csoportból, miután elbukta az első meccsét.

Az angoloknál Roy Hodgson újra az olaszok elleni kezdővel próbálkozott, azzal a nem kis különbséggel, hogy Rooneyt a bal oldalról bevitte középre, Sturridge mögé, ahol sokkal jobban érvényesül a MU-csatár kreativitása. Az uruguayiak számára a legjobb hír az volt, hogy a májusban térdműtéten átesett Suárez játékra jelentkezett, a Premier League-gólkirály Cavani mellé került a csatársorba.

Az ötödik percben Suárez máris hallatott magáról, ravaszul a rövid sarokra csavart egy szögletet, Hartnak pedig résen kellett lennie, hogy ne vezesen Uruguay. A másik oldalon a vébéken a tizedik meccsét játszó, de gólt még nem szerző Rooney próbálta megtörni a rossz sorozatát, szabadrúgása veszélyes is volt, de 15 centivel fölé-mellé ment.

Nagyon pörögtek a csapatok, Cristian Rodriguez 17 méteres balos bombája kevéssel a léc fölött süvített el, majd Rooney folytatta a vébés vesszőfutását, egy szabadrúgás után nagyjából 24 centitől fejelt a lécre, igaz, elég kifacsart mozdulattal érte csak el a labdát. A 39. percben először találta meg egymást a Cavani-Suárez páros, és egyből változott az állás: a PSG csatára ívelt középre, Jagielka elszámolta magát, Suárez pedig Hart mozgásával ellentétesen fejelte el a labdát. Szinte azonnal jöhetett volna a válasz, de Muslera a jobb kapunál kiütötte Sturridge lövését.

Suárez a második félidő elején is megpróbálta egy szögletből meglepni Hartot, és ezúttal még nehezebben kaparta ki a labdát az angol kapus. A második játékrész eleje Uruguayé volt, Suárez azonban nagyon jó helyzetből szinte taccsra rúgta a labdát, majd Cavani még nagyon ziccerből még a kaput sem találta el.

Az angolok balszerencséje az volt, hogy folyton Rooney került helyzetbe, akinek nagyon nem ment, az 54. percben is meglőhette volna az első gólját, de Muslera nagy bravúrral védett. A 75. percben aztán eljött az angolok tízesének nagy pillanata, de az igazi érdem Glen Jonhsoné, aki két emberen is áthámozta magát a jobb oldalon, majd a beadását Rooney három méterről tette be.
hirdetés

Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Clive Rose

Úgy tűnt, az angolok új erőre kaptak a góltól, és bedarálják az ellenfelet, de az utolsó szó mégis Uruguayé volt: Muslera kirúgásába Gerrard csúsztatott bele, a labda pedig pont Suárez elé került, aki óriási erővel Hart szeme közé vágta a labdát. Ismerve az angol sajtót, Gerrardot rendesen szétszedik majd ezért a mozdulatért, szegény liverpooli csapatkapitánynak pedig együtt kell élnie a tudattal, hogy a Liverpool-Chelsea meccsen látott elcsúszása után újabb sorsdöntő baki került a neve mellé.

Brutális erővel vágódott a léc alá Suárez lövése – a galériáért kattintson a képre!
Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Julian Finney

A 95. percben még Hart is felkocogott egy szöglethez, de nem tudott váratlan hőssé avanzsálni, Uruguay 2-1-re győzött, és ezzel kedvező helyzetbe hozta magát. Amennyiben Olaszország pénteken legyőzi Costa Ricát, akkor az utolsó fordulóban az uruguayi-olasz meccsen mindkét válogatottnak elég az iksz. Az angolokkal először fordult elő, hogy egy vébén elvesztették az első két csoportmeccsüket. Korábban még egyetlen csapat sem jutott tovább a csoportból, ha elbukta az első két találkozót.

A meccs góljait itt nézheti meg.

A csoport állása:
Forrás: Origo

forrás:origo.hu

Leave a Reply 200 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: