< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Az utóbbi évek legszórakoztatóbb korrupciós botránya robban éppen Romániában(((( Au cours des dernières années, la Roumanie a été le plus divertissant explose les scandale de corruption

| Mobile | RSS

Az utóbbi évek legszórakoztatóbb korrupciós botránya robban éppen Romániában(((( Au cours des dernières années, la Roumanie a été le plus divertissant explose les scandale de corruption

Az utóbbi évek legszórakoztatóbb korrupciós botránya robban éppen Romániában

Őrizetbe vette a román ügyészség az államfő testvérét, Mircea Băsescut. Azzal vádolják, hogy kenőpénzért cserébe beleavatkozott egy ismert maffiózó, Bercea Mondial néven ismert Sandu Anghel perébe.

Szerda este jelentek meg felvételek arról az egyik hírtelevízióban, hogy Bercea Mondial fia próbálja meggyőzni az államfő testvérét, járjon közben az emberölési kísérlet miatt elítélt apja szabadon engedéséért. A felvétel tanulsága szerint a család ezért 250 ezer eurót is kifizetett az államfő testvérének. Mircea Băsescu azzal védekezett, hogy a média kontextusból kiragadott beszélgetésből szeretne botrányt csinálni. És szerinte az államfőnek semmi köze a közte és az Anghel-család között lévő kapcsolathoz.
Az államfő testvére az ismert maffiózóval Az államfő testvére az ismert maffiózóval

A tévéfelvételes beszélgetés már önmagában szép lenne, de itt még nem ér véget a történet: 2010 februárjában ugyanis Mircea Băsescu keresztapja lett Sandu Anghel unokahúgának.

Később a férfi azzal védekezett, hogy nem tudta, ki Sandu Anghel, amikor felkérte keresztapának. Egyszerűen csak úgy elvállalta. Mircea Băsescu azt is bevallotta, hogy testvére (az államfő) nem volt boldog, amiért elvállalta ezt a keresztapaságot, szidást is kapott érte.

A lap összeállítása szerint amúgy az alvilági család sorra gyűjtötte be a prominens keresztszülőket, az államfő testvére mellett, bírót, ügyészt, alpolgármestert is a családhoz kötöttek már hasonló módon, de keresztapa lett a családnál Theodor Stolojan is, aki a kilencvenes évek elején az ország miniszterelnöke volt.

Stolojan Mondial fiának lett a keresztapja, őt Printisornak, azaz Hercegecskének nevezték el. Maria Huza bírónak a Judecător (azaz Bíró) keresztnevű gyerek jutott, de a kedvencünk Televizor, azaz Tévékészülék nevű srác. Őt George Brenciu ügyész keresztelhette meg.

A sajtóban létezik egy olyan verzió is, hogy a keresztszülőség vállalásával hálálta meg a Băsescu-család, hogy a maffiacsalád segített a kampány során, és eleve az államfőt szerették volna keresztapának, de ezt elhárította. Így lett belőle a testvére. Olyan az egész, mint egy Kusturicába öltött Arrested Development forgatókönyv.

Bercea Mondial az elmúlt 20 évben tett szert komolyabb vagyonra, a sajtóhírek szerint lopott öntözőrendszerek és vasúti sínek értékesítéséből futott fel az élete. Ehhez jött az uzsora, a bolgár luxusautó-piac és az ingatlanok. A férfi ellen több mint 100 eljárás indult, de jó politikai kapcsolatainak hála sosem lett komolyabb baja ezekből. 2011-ben azonban egy családi perpatvarban megkéselte egy rokonát, ezt pedig már nem úszhatta meg, idén májusban 8 év kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték. (via Transindex és Unatkozórobotok Tumblr)

forrás:444.hu

Au cours des dernières années, la Roumanie a été le plus divertissant explose les scandale de corruption

Procureurs roumains arrêtés le frère du président, Mircea Băsescu. Est accusé d’argent en échange de lubrifiant atteinte à un gangster connu, connu sous le nom poursuites Bercea Mondial Sandu Anghel.

Mercredi soir sur l’une des photos est apparu hírtelevízióban à Bercea Mondial fils tente de convaincre le frère du président, intercède pour le procès assassiner condamné son père engedéséért libre. Le spectacle d’enregistrement que la famille est donc 250 milliers d’euros payé au frère du président. Mircea Băsescu avait défendu le contexte conversation médias pris hors contexte voulez-vous un scandale. Et il pense la tête de raccordement de l’Etat n’a rien à voir entre lui et le Anghel de famille.
Le chef de l’Etat est connu frère mafioso du frère du président est connu mafioso

La télévision talk-instantané se serait bien, mais ne sont pas la fin de l’histoire: En Février 2010, depuis Basescu Mircea Sandu Anghel est devenu le parrain de sa nièce.

Plus tard, il s’est défendu en disant qu’il ne savait pas qui Sandu Anghel, invitant parrain. J’ai simplement pris sur. Mircea Băsescu, a également admis que son frère (le président) n’était pas content, il a pris cette parrain, a également reçu une réprimande pour cela.

Compilation de feuille selon toute façon la famille de donjon collecte lignes dans les parrains de premier plan à la tête du frère de l’Etat, juge, procureur, adjoint au maire de la famille ont déjà signé une manière similaire, mais le parrain est devenu la famille Theodor Stolojan, qui au début des années nonante, le Premier ministre du pays était.

Stolojan Mondial est devenu le parrain de son fils, il Printisornak, Hercegecskének qui est nommé d’après lui. Maria projet Judecător le juge (c.-à-juge) cross-kid venir bientôt, mais mon préféré televizor, ce gars nommé téléviseur. Il Brenciu procureur George keresztelhette il.

Dans la presse, il s’agit d’une version que l’engagement de parrain récompensé à la famille Băsescu qui a aidé la famille de la Mafia pendant la campagne, et déjà le chef de l’Etat voulait parrain, mais j’ai refusé. Donc, il est devenu un frère. C’est un peu comme un script de développement Kusturica a pris arrêtée.

Mondial Bercea les 20 dernières années a gagné bien grave, selon les rapports de presse systèmes d’irrigation volés et la vente de la voie ferrée a couru jusqu’à sa vie. Cela a coïncidé avec l’usure, bulgare marché des voitures de luxe et l’immobilier. L’homme contre plus de 100 procédures ont été engagées, mais grâce à de bonnes relations politiques n’a jamais été sérieux ennuis de leur part. Cependant, en 2011, une querelle de famille a poignardé un rapport, ce n’est plus úszhatta en mai de cette année, huit ans et neuf mois d’emprisonnement. (Via Tumblr Unatkozórobotok et indice de transport)

Leave a Reply 232 megnézve, 1 alkalommal mai nap |