< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: “Jobban teljesítenek a kaszinók” – újra lecsapott az RTL Klub

| Mobile | RSS

“Jobban teljesítenek a kaszinók” – újra lecsapott az RTL Klub

2014. június 21. | 1 Hozzászólás | Közélet

“Jobban teljesítenek a kaszinók” – újra lecsapott az RTL Klub

Az RTL Klub a pénteki Híradójában újra olyan ügyekkel foglalkozott, amelyek esetleg kellemetlenek lehetnek a kormánynak. Más mellett szó esett arról is, hogy az eddig állami kézben lévő kaszinók a jövőben “az állam által megbízhatónak tartott befektetőknek” hozhatnak milliárdokat.

Újra nekiment a kormánynak az RTL Klub a pénteki Híradójában, igaz, most arról számoltak be, hogy “nem csak az állam járhat jól”. Az egyik beszámoló szerint ugyanis most még az állami Szerencsejáték Zrt.-nek hoz milliárdokat a két állami kézben lévő kaszinó, nemsokára viszont már a kormány által megbízhatónak tartott befektetők kereshetnek a kaszinókkal.

Eddig csak Andy Vajna volt filmügyi kormánybiztos és Szima Gábor debreceni vállalkozó cégei kaptak jogot kaszinó üzemeltetésére – hangzott el a műsorban. Felidézték, hogy a kormány korábban betiltotta a nyerőgépeket, ezzel kezdődött a szerencsejáték-piac átalakítása.

Az állami kézben lévő kaszinók nem termelik már sokáig a hasznot az adófizetőknek, az állami Szerencsejáték Zrt. ugyanis nem üzemeltethet tovább egyetlen kaszinót sem, Andy Vajna volt kormánybiztos viszont ötöt is – közölték. Szima Gábor debreceni vállalkozó, a DVSC volt tulajdonosa és a budapesti Syma rendezvényközpont jelenlegi tulajdonosa pedig két kaszinó koncessziót kapott.

A kormány által megbízhatónak tartott cégek, köztük az Andy Vajnáé az online szerencsejátékba is bekapcsolódhat – tette hozzá az RTL Klub. A volt kormánybiztos nem akart nyilatkozni, korábban azt mondta, megvárja a parlament döntését és ezután dönt, beszáll-e az online üzletbe. A csatorna szerint jól járhat, egy javaslat szerint ugyanis megfeleznék a játékadót és harmadára csökkenhet a koncessziós díj.

A fideszes Bánki Erik a Híradóban azt mondta, nem Andy Vajnára szabták a törvényjavaslatot. Szerinte itt alapvetően sportfogadásokról van szó, nem a kaszinók és nem egy magánszemély vagy egy cégcsoport által működtetett rendszer támogatásáról.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 238 megnézve, 1 alkalommal mai nap |