< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Egyre több a hepatitis A fertőzés

| Mobile | RSS

Egyre több a hepatitis A fertőzés

2014. június 25. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Egyre több a hepatitis A fertőzés

Tavasszal tovább nőtt a hepatitis A fertőzések száma Magyarországon – írja a Magyar Nemzet. Idén április végéig összesen 288 beteget regisztráltak, ami kilencszerese a 2008-2011-es évek azonos időszakában tapasztaltnak. Nemcsak az A, hanem valamennyi vírushepatitis (A, B, C és E) megbetegedés száma emelkedett: a márciusiaknál áprilisban összesen harmadával több esetet dokumentáltak. Hepatitis A-val a közép-magyarországi régió mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében betegedtek meg a legtöbben – írja a lap.

A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy a megemelkedő esetszámok miatt Magyarországot az Egészségügyi Világszervezet már 2012-ben az alacsonyan fertőzött területről közepesen fertőzött országgá minősítette vissza. A vírus terjedni kezdhet a rossz szociális és higiénés környezetben élők, illetve a hajléktalanok körében, és járványok alakulhatnak ki az iskolákban és óvodákban is.

Májusban Ne sárgulj be! elnevezéssel kampány indult a fertőzés visszaszorítása érdekében. A kezdeményezés célja egyebek mellett, hogy felhívja a lakosság figyelmét az oltás fontosságára, amellyel több, mint harminc évre szóló védettség érhető el – írja a Magyar Nemzet.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 216 megnézve, 1 alkalommal mai nap |