< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Vb-2014 Svájc kivégezte Hondurast

| Mobile | RSS

Vb-2014 Svájc kivégezte Hondurast

2014. június 26. | hozzászólás | Sport

Vb-2014
Svájc kivégezte Hondurast

A svájci labdarúgó-válogatott magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a hondurasi csapat felett a brazíliai világbajnokság E csoportjának szerdai harmadik fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 16 közé, a közép-amerikai együttes pedig kiesett.

A svájciak mindhárom találatát Xherdan Shaqiri szerezte: a középpályás a 6. percben egy átlövésből volt eredményes, majd egy remek kiugratást váltott gólra a 31. percben, végül egy ziccert értékesítve állította be a végeredményt 20 perccel a lefújás előtt.

Honduras a harmadik világbajnoki szereplése alkalmával sem jutott túl a csoportkörön, Svájc pedig majd Argentínával találkozik a nyolcaddöntőben jövő kedden.

E csoport, 3. forduló:
Svájc-Honduras 3-0 (2-0)
Manaus, Amazonia Aréna, 37 ezer néző, v: Nestor Pitana (argentin) gólszerzők: Shaqiri (6., 31., 71.)
sárga lap: J. Palacios (66.)

Svájc: Diego Benaglio – Stephan Lichtsteiner, Johan Djorou, Fabian Schär, Ricardo Rodriguez – Valon Behrami, Gökhan Inler – Xherdan Shaqiri (Blerim Dzemaili, 87.), Granit Xhaka (Michael Lang, 76.), Admir Mehmedi – Josip Drmic (Haris Seferovic, 73.)

Honduras: Noel Valladares – Brayan Beckeles, Victor Bernanrdez, Maynor Figueroa, Juan Carlos Garcia – Oscar Boniek Garcia (Andy Najar, 77.), Wilson Palacios, Jorge Claros, Roger Espinoza (Marvin Chavez, a szünetben) – Jerry Bengtson, Carlo Costly (Jerry Palacios, 40.)

I. félidő:
6. perc: Shaqiri cselezett befelé a jobb oldalról, 20 méterről lövésre szánta el magát, a labda pedig védhetetlenül, a felső lécet érintve vágódott a kapu jobb oldalába (1-0).

31. perc: Drmic kapott remek indítást a bal oldalon, középre passzolt a nagy lendülettel érkező Shaqirihez, aki 12 méterről lőtt a hondurasi kapus mellett a kapu bal alsó sarkába (2-0).

II. félidő:
71. perc: Drmic kapott nagyszerű kiugratást a bal oldalon, befelé húzott, egy csellel átverte a védőjét, majd az érkező Shaqiri elé tálalt, aki 12 méterről a kapu jobb oldalába passzolt (3-0). Az első félidőben egy percig sem volt kétséges, hogy Svájc csapata sokkal jobb erőkből áll, mint a hondurasi együttes, amely ugyan hajtott és akart, de ez kevés volt ahhoz, hogy meglepje ellenfelét.

A Bayern München középpályása, Shaqiri már az első percekben megszerezte a vezetést egy nagyszerű lövés nyomán a svájciaknak, 25 perccel később pedig ismét ő villant, megduplázva saját maga és csapata góljainak számát.

A szünetre megérdemelt svájci vezetéssel vonultak az együttesek. Nagy lendülettel kezdte a második játékrészt a hondurasi együttes, amely három nagy helyzetet is elpuskázott az első öt percben, sőt, egy alkalommal a gólvonalról kellett tisztáznia a svájci védelemnek.

A folytatásban is jó iramú, lüktető, szórakoztató összecsapást láthatott a manausi közönség, lehetőségek mindkét kapu előtt adódtak, aztán ismét a svájciak, s ismét Shaqiri szerzett gólt, eldöntve ezzel a mérkőzést.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 321 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: