< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: A vb-elitbe emelte magát Belgium

| Mobile | RSS

A vb-elitbe emelte magát Belgium

2014. június 27. | hozzászólás | Sport

A vb-elitbe emelte magát Belgium

Belgium 100 százalékos teljesítménnyel jutott a nyolcaddöntőbe a vb-n, elkerülve Németországot. A legjobb 16 között egyébként 8 amerikai és csak 6 európai alakulat van, utóbbiak közt korántsem olyanok, akiket előre a szakírók vártak. Kiesett Spanyolország és Olaszország is, a C. Ronaldo által vezetett Portugáliáról már nem is szólva, miközben a belgák mellett a Falcaót nélkülöző Kolumbia is minden meccsét nyerte eddig. Három világsztár (Messi, Neymar, Müller) a góllövőlista élén. Kialakultak a további küzdelmek ágai is!
Bucsy Levente

A csoportkört záró H csoportos két párharc kezdete előtt kérdéses volt, elintézik-e a belgák, hogy ne kerüljenek szembe Németországgal a vb-nyolcaddöntőben: a csütörtök esti 90 perc megválaszolta ezt. Mint ahogy azt is, hogy Oroszország képes-e átlépni saját árnyékán, illetve Dél-Korea megragadja-e az utolsó esélyt a csoportgyőzelemre esélyes Belgium ellen, és Algéria eléri-e a soha nem látott nyolcaddöntőt.

Nos, a párhuzamosan lejátszott mérkőzéseken először Oroszország (Kokorin) talált be, akkor úgy álltak a csapatok, hogy Belgium teljesen hátradőlhetett, de csak egészen addig, amíg ki nem egyenlített Algéria (Szlimani) – de ekkor sem Wilmots fiainak volt rettegni valója, hanem az oroszoknak, akik így a kiesés szélére sodródtak.
Percről percre
Algéria–Oroszország, Dél-Korea–Belgium

– H-ZICO: Novák Miklós blogja Brazíliából
– 32 csapat, sorban a 20. vb – beharangozó írásaink.
– Debütál a gólbíró, s 25 valódi játékvezető is van.
– Jók lennének a stadionok, ha készen lennének…
– Megdicsőülés vagy humánkatasztrófa lesz a brazíliai torna? Messi, Neymar, a belgák, Chile vagy egy sötét ló? Melyikük lesz a főszereplő?

MECCSREND
VB-HÍREK

Belgium olyannyira higgadt tudott maradni, hogy bár kiállították az első félidőben Steven Defourt egy csúnya belépőért (jogosan), a második félidőben csak egy-egy időszakra akadt problémájuk, és éppen azután be is találtak, hogy Dél-Korea kapufát lőtt – hát hisz ki kellett nyílniuk az ázsiaiaknak, hogy 3 gólt szerezzenek.

A másik mérkőzés (Algéria–Oroszország 1–1) legfontosabb hozománya, hogy az észak-afrikaiak történetük legjobb vb-eredményét produkálva túlélték a csoportkört (Oroszország sem volt erre képes, mióta nincs SZU), és az esélytelenek nyugalmával várhatják a Németország elleni, vasárnapi nyolcaddöntőt.

A csoport végeredményét infógrafikánkban találják, külön csak arra hívjuk fel a figyelmet, hogy négy 100 százalékos csoportvitéz van a vb-n: Hollandia, Argentína, Kolumbia és Belgium.

A nyolcaddöntő párosítását szintén (dátummal) infógrafikánkban találják, de érdekesség, hogy összesen 6 európai maradt állva, míg az amerikai kontinens(ek)ről 8.

Góllövőlista

4 gólos: Neymar (brazil), Messi (argentin), Müller (német)
3 gólos: Benzema (francia), Robben (holland), J. Rodríguez (kolumbiai), Shaqiri (svájci), E. Valencia (ecuadori), Van Persie (holland)
2 gólos: A. Ayew (ghánai), Bony (elefántcsontparti), Cahill (ausztrál), Dempsey (amerikai), Depay (holland), Gervinho (elefántcsontparti), Gyan (ghánai), Mandzukic (horvát), Martinez (kolumbiai), Musa (nigériai), Perisic (horvát), Suárez (uruguayi), Szlimani (algériai)

A nyolcaddöntős párok közül talán kiemelkedik az eddig látottak alapján a Hollandia–Mexikó, a Kolumbia–Uruguay és a Brazília–Chile viaskodás.

Most egy napot pihenünk, szombat este pedig folytatjuk, ahol abbahagytuk – percről percre!

H CSOPORT, 3. FORDULÓ
DÉL-KOREA–BELGIUM 0–1 (0–0)

Sao Paulo, Arena Corinthians, 61 397 néző. Vezette: B. Williams (ausztrál)
DÉL-KOREA: Kim Szung Gju – Li Jong, Hong Dzsong Ho, Kim Jung Gvon, Jun Szuk Jung – Han Kuk Jung (Li Kun Ho, a szünetben), Ki Szung Jung – Li Csung Jong, Ku Dzsa Csol, Szon Hung Min (Dzsi Dong Von, 73.) – Kim Sin Vuk (Kim Bo Kjung, 66.). Szövetségi kapitány: Hong Mjung Bo
BELGIUM: Courtois – Vanden Borre, Van Buyten, Lombaerts, Vertonghen – Fellaini, Defour – Mirallas (E. Hazard, 88.), Dembélé, Januzaj (Chadli, 60.) – Mertens (Origi, 60.). Szövetségi kapitány: Marc Wilmots
Gólszerző: Vertonghen (77.)
Kiállítva: Defour (45.)
ALGÉRIA–OROSZORSZÁG 1–1 (0-1)

Curitiba, Arena da Baixada, 39 311 néző. Vezette: Cakir (török)
ALGÉRIA: M’Bolhi – Mandi, Hallis, Belkalem, Meszbah – Bentaleb, Medzsani – Feguli, Brahimi (Jebda, 71.), Dzsabu (Gilasz, 77.) – Szlimani (Szudani, 90.). Szövetségi kapitány: Vahid Halilhodzic
OROSZORSZÁG: Akinfejev – Kozlov, V. Berezuckij, Ignasevics, Kombarov – Szamedov, Satov (Dzagojev, 67.), Glusakov (Gyenyiszov, a szünetben), Fajzulin – Kokorin, Kerzsakov (Kanunnyikov, 81.). Szövetségi kapitány: Fabio Capello
Gólszerző: Szlimani (60.), ill. Kokorin (6.)
forrás:mno.hu

Leave a Reply 228 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: