< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Pert nyert Szili Katalin Őszöd-ügyben

| Mobile | RSS

Pert nyert Szili Katalin Őszöd-ügyben

2014. július 1. | 1 Hozzászólás | Közélet

A Szegedi Törvényszék első fokon ítélt meg kártérítést Szili Katalinnak, mert nagy nyilvánosság előtt rágalmazta meg őt Szabó Bálint Őszöddel kapcsolatban – írja a szegedma.hu.

Nyilvános bocsánatkérést, illetve 2,5 millió forint nem vagyoni kártérítést követelt Szili Katalin Szabó Bálinttól, mert a volt DK-s politikus az őszödi beszéd kiszivárogtatóinak egyikeként utalt rá. Szili Katalin azért indított személyiségi jogi pert Szabó Bálint ellen, mert az összefüggésbe hozta az őszödi beszéd kiszivárogtatásának ügyével. Az MSZP egykori elnökhelyettese, aki jelenleg a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt elnökeként politizál koholmánynak nevezte Szabó Bálint állításait.

A Szegedi Törvényszék ítéletet hozott a harmadik tárgyalási napon, hétfőn, ahol Szekeres Imrét, az MSZP politikusát, egykori miniszterét is meghallgatták tanúként. Az ítélet szerint Szabónak 1 millió 500 ezer forintot kell fizetni annak késedelmi kamataival együtt, és közzé kell tenni az ítéletet közleményként a Heti Válaszban, az M1 Este című műsorában és az ATV-n. Az ítélet nem jogerős. Szabó fellebbez.

Részletek itt: 1,5 millió kértérítésre ítélték Szabó Bálintot őszödi nyilatkozatai miatt

Szekeres: a hülyeségnek és a rosszindulatnak nincs határa

Szekeres Imre közleményt adott ki az ügyben, ebben azt írja: a Szabó Bálint által vagy mások által kitalált történetnek nincs semmi alapja, ráadásul “mákonyos, teljesen valószínűtlen”. “Úgy látszik, a hülyeségnek és a rosszindulatnak nincs határa.” Szekeres megismétli, nem ismerte Rózsa-Florest, soha nem találkozott vele, sem másokkal együtt, sem egyedül.

“Ő nem az én ismerősöm volt, hanem Bayer Zsolté, aki nekrológot írt róla a Magyar Hírlapban a jobboldal Che Guevarája címmel” – írja a politikus. Szekeres Imre hangsúlyozza emellett, hogy minden nehéz helyzetben kiállt a baloldali eszmékért, és visszautasítja azt a feltételezést, hogy valaha is az MSZP érdekei ellen cselekedett volna.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 269 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: