< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Megzsarolták Orbánékat?

| Mobile | RSS

Megzsarolták Orbánékat?

Megzsarolták Orbánékat?

A Népszava információi szerint már tavaly ősszel megkeresték Orbánékat a lagzin eltűnt telefon miatt. Miután kiderült, hogy kellemetlen dolgok lehetnek rajta, akkor állították rá a rendőrséget az ügyre.

Egy pincér három hónapja tette közzé a blogján, hogy 2013 novemberében, két hónappal a kormányfő lányának esküvője után az eseményen dolgozóktól DNS-mintát vettek, hogy kiderüljön, ki lophatott el egy mobiltelefont a 300 fős vendégsereg egyik tagjától. A vendégeket nem háborgatták ilyesmivel – írta az érintett, Csókási László.

A lap informátora szerint azért indulhatott be a nyomozás az eset után két hónappal, mert ahogyan az informátor fogalmazott – megtörténhetett a “kapcsolatfelvétel” a telefon új birtokosa, és korábbi tulajdonosa között, ami köznyelven zsarolást, kényszerítést jelent. Emiatt “repülhetett rá az ügyre” a gyilkossági főosztály.

Az ügyészség szerint nem hivatali visszaélés, hogy a rendőrség milliós költséggel, a kivételes esetekben bevethető DNS-vizsgálatokkal próbálta megtalálni azokat, akik Orbán Ráhel esküvőjén elloptak két mobiltelefont – írta korábban a hvg.hu. Így az erről szóló feljelentést visszadobták, és azt is indokoltnak találták, hogy a telefontolvajt a kiemelt bűnügyi egység próbálta elcsípni.
forrás:propeller.hu

Leave a Reply 257 megnézve, 1 alkalommal mai nap |