< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Osztolykán Ágnest indíthatja az LMP Tarlós ellen

| Mobile | RSS

Osztolykán Ágnest indíthatja az LMP Tarlós ellen

2014. július 2. | hozzászólás | Közélet

Osztolykán Ágnest indíthatja az LMP Tarlós ellen

Osztolykán Ágnes 39 éves pedagógus, oktatáspolitikus, volt parlamenti képviselő lehet az LMP főpolgármester-jelöltje- írja az Index.

Osztolykán idén januárban jelentette be, hogy korábbi döntésének megfelelően nem kíván újra országgyűlési képviselő lenni – már csak azért sem, mert hogy a párton belül a befutó listás helyekért vívott harcba sem akart beszállni. Oktatáspolitikai szakértőként azonban tovább dolgozott az LMP-ben, és párton belül már hónapokkal korábban felmerült a neve, mint lehetséges főpolgármester-jelölt. A küldöttek a július 20-án esedékes budapesti kongresszuson hoznak döntést, a lap több forrása szerint is Osztolykán a legesélyesebb.

A Szabolcsi-Szatmár-Bereg megyei Csengerből, gyári munkás családból származó Osztolykán politikai karrierje előtt egy VIII. kerületi roma fiatalokkal foglalkozó intézményben tanított, a Soros Alapítványnál vezetett roma oktatási és jogvédő programokat, a földművelésügyi minisztériumban volt roma referens, 2002 és 2007 között pedig a Roma Integráció Évtizede Program szervezésében vett részt. 2010-ben budapesti listáról nyert mandátumot az LMP színeiben, az oktatási bizottság alelnökeként dolgozott. 2012 őszétől a pártszakadás időszakában pár hónapig frakcióvezetó-helyettes is volt, 2013 őszétől a ciklus végéig pedig a parlament egyik jegyzője lett – ez a legmagasabb parlamenti tisztség, amit roma politikus Magyarországon valaha betöltött.

A párt társelnökei, Schiffer András és Szél Bernadett az Indexnek a jelölési folyamatra hivatkozva nem kívántak Osztolykán esetleges jelöltségéről nyilatkozni, azt viszont mindketten megerősítették, hogy ők maguk ezt a feladatot nem ambicionálják. Vida Attila választmányi titkár elismerte, valóban forog Osztolykán Ágnes neve, szerinte akár ő is potenciális, jó jelölt lehet, de „ebben a pártban” meglepetés is születhet.

atv.hu / Index

forrás:atv.hu

Leave a Reply 270 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: