< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: „Viktor, a tigris” – neves brit író állt ki Orbán mellett

| Mobile | RSS

„Viktor, a tigris” – neves brit író állt ki Orbán mellett

„Viktor, a tigris” – neves brit író állt ki Orbán mellett

Két hete jelent meg e-bookként Tibor Fischer új nagyesszéje, a Hungarian Tiger. Az ’56-os szülők gyerekeként Londonban született, ott is élő elismert brit szépíró múlt héten Budapesten járt, s elárulta, miért írt különálló művet Orbán Viktorról. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Nem fizet nekem a magyar kormány. Annyit azonban el kell ismernem: Viktor küldött nekem egy rúd szalámit. Valójában ez áll a háttérben – viccelődött Tibor Fischer, amikor a Heti Válasz arról érdeklődött, miért is ír évente cikket egy neves angol lapba az Orbán-ellenes cikkekről, most pedig miért szánta rá magát külön nagyesszére. Utóbbit az idei választások angolszász sajtóban talált tárgyalása ihlette, „hogy azt kellett olvasnom, nincs ellenzék, nincs szabadság, hogy olyan a kép, mintha zsidók és cigányok lógnának a budapesti lámpavasakon. Márpedig ha az ember ismeri Magyarországot, pontosan tudja, hogy az Orbán-ellenes hangnak természetes és nagy terepe van, nyugodtan elmondja, leírja bárki, mi a baja vele.” Fischer szerint például Konrád György „hülyét csinált magából” a demokrácia temetésével.

Stumpf András interjúját, melyben Tibor Fischer a fideszesek új generációjáról is elmondja lesújtó véleményét, a július 3-i Heti Válaszban olvashatják, amelyet elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolhatnak.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 257 megnézve, 1 alkalommal mai nap |