< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Felfüggeszthetik Hiszékeny Dezső mentelmi jogát

| Mobile | RSS

Felfüggeszthetik Hiszékeny Dezső mentelmi jogát

2014. július 10. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Felfüggeszthetik Hiszékeny Dezső mentelmi jogát

A vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztésére tett indítványt.

Az ügyben felmerült megalapozott gyanú lényege szerint egy vállalkozó megtudta, hogy Budapest XIII. kerületében van egy olyan üzlethelyiség, amelynek a bérleti jogát az önkormányzat eddig nyilvánosan nem hirdette meg, az jelenleg használaton kívül van.

2013 januárjában Hiszékeny Dezső akkori alpolgármester – akinek a működési körébe tartozott a kerület üzlethelyiségeinek, lakásainak kezelése – közvetítő útján jogtalanul 5 millió forintot kért a saját részére azért, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő üzlethelyiség bérleti jogát a bérlemény üzleti hasznosítását tervező személynek juttassa. A jogtalan vagyoni előny átadására végül nem került sor.

Hiszékeny cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas – közölte a Legfőbb Ügyészség kommunikációs és sajtóosztálya.

Hiszékeny az áprilisi parlamenti választáson az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP színeiben szerzett országgyűlési mandátumot a főváros XIII. kerületében, jelenleg az MSZP-frakció tagja az Országgyűlésben.
Négy gyanúsított

Négy gyanúsítottja van annak az ügynek, amelyben Hiszékeny Dezső MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél – közölte az MTI érdeklődésére a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Fazekas Géza ismertetése szerint a vesztegetés és más bűncselekmények miatt indult nyomozás tavaly januárban, egy magánszemély feljelentése alapján indult. Egy embert tavaly novemberben, további hármat pedig a múlt hónapban gyanúsítottak meg, valamennyiüket különböző korrupciós bűncselekményekkel, amelyek XIII. kerületi ingatlanokhoz kapcsolódnak. A gyanúsítottak egyike a XIII. kerületi önkormányzat egyik cégének alkalmazottja.
forrás:mno.hu

Leave a Reply 228 megnézve, 1 alkalommal mai nap |