< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: 1,46 milliárddal támogatja a milliárdos Csányi Sándor cégét a kormány

| Mobile | RSS

1,46 milliárddal támogatja a milliárdos Csányi Sándor cégét a kormány

2014. július 11. | hozzászólás | Életképek/bulvár

1,46 milliárddal támogatja a milliárdos Csányi Sándor cégét a kormány

Kárpótlás a bankfingatásért cserébe? Orbán Viktor jó barátja “egyedi elbírálás alapján” kap a tengerébe egy kis vizet. Egyedi döntés alapján, 1,46 milliárd forinttal támogatja a kormány a Bonafarm csoport új vágóhídjának megépítését Mohácson, amelynek összköltsége 7,3 milliárd forint lesz – mondta Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Szijjártó szerint a magyar élelmiszeripar export árualapjának létrehozásában kiemelten fontos a magyar sertéságazat fejlesztése, mivel a vágóhidak esetében elmaradt fejlesztések az ágazat versenyképességének csökkenéséhez vezettek. A sertésállomány csökkenése is jelentős kihívás elé állította az ágazatot, a kormány ezért 2012-ben elfogadta a sertésstratégiát – tette hozzá. Kifejtette: ennek értelmében 2020-ig a 3 milliós sertésállományt meg kívánják duplázni, ami mintegy 20 ezer új munkahelyet is hoz a magyar gazdaságnak.

A most bejelentett beruházás, amelyet az Mcs Vágóhíd Kft., a milliárdos OTP-vezér Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bonafarm csoport tagja hajt végre, a teljes magyar sertéságazat fejlesztését, illetve a magyar élelmiszeripari kivitel növekedését is szolgálja Szijjártó Péter szerint.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 327 megnézve, 1 alkalommal mai nap |