< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Bárki kaphatott magyar állampolgárságot – lefizethető a bevándorlási hivatal?

| Mobile | RSS

Bárki kaphatott magyar állampolgárságot – lefizethető a bevándorlási hivatal?

Vesztegetéssel gyanúsítják az egyik tisztviselőt
Bárki kaphatott magyar állampolgárságot – lefizethető a bevándorlási hivatal?

A rendőrök a BÁH Harmat utcai kirendeltségéről vitték el a honosítási ügyekkel foglalkozó kormánytisztviselőt, aki ezután beismerő vallomást tett. Letartóztatták.

Vesztegetéssel gyanúsítja a rendőrség a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal egyik kormánytisztviselőjét – hangzott el az M1 csütörtök esti Híradójában.

A bevándorlási hivatal korrupciós ügyét a Nemzeti Védelmi Szolgálat tárta fel. A gyanú szerint az ügyintéző tavaly nyár óta többször juttatott magyar állampolgársághoz olyan külföldieket, akik nem feleltek meg az egyszerűsített honosítási eljárás törvényi feltételeinek, például nem tudtak magyarul. A rendőrök a BÁH Harmat utcai kirendeltségéről vitték el a honosítási ügyekkel foglalkozó kormánytisztviselőt, aki ezután beismerő vallomást tett – mondták a Híradóban.

A tisztviselő – egy román felhajtó közreműködésével – alkalmanként 20 ezer és 50 ezer forint közötti összegeket kért, hogy szemet hunyjon a hiányosságok felett. A Híradó értesülései szerint nemzetközi bűnügyi együttműködés keretében, egy román fedett nyomozó segítségével csapdát állítottak, és a közvetítőt, egy 36 éves román nőt rendőrök tetten érték és őrizetbe vették.

Kovács Gergely Ákos, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét helyettesítő ügyész a Híradónak azt mondta: a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte egy ember előzetes letartóztatását.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 241 megnézve, 1 alkalommal mai nap |