< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Vb-2014 Csak a braziloknak fontos a bronzmeccs?

| Mobile | RSS

Vb-2014 Csak a braziloknak fontos a bronzmeccs?

2014. július 11. | hozzászólás | Sport

Vb-2014
Csak a braziloknak fontos a bronzmeccs?

A szurkolók csalódottságát vélhetőleg a bronzéremmel sem lehet majd igazán enyhíteni, ugyanakkor egy újabb kudarc tovább növelné az elkeseredettséget.

A németektől elszenvedett kiütéses vereség után a házigazda brazil válogatott számára kötelező a győzelem szombaton a labdarúgó-világbajnokság bronzmérkőzésén a hollandok ellen.

Brazília történetének legsúlyosabb, 7-1-es vereségét szenvedte el a Scolari-csapat az elődöntőben, s ez sokkolta az országot; a szurkolók csalódottságát vélhetőleg a bronzéremmel sem lehet majd igazán enyhíteni, ugyanakkor egy újabb kudarc tovább növelné az elkeseredettséget.

Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány kedden jelezte, minden felelősséget vállal a kudarcért, de a jövőjével kapcsolatban csak annyit jegyzett meg, a vb után ül majd le a szövetség illetékeseivel, hogy elemezzék a történteket.

A brazil csapatban a negyeddöntőben csigolyarepedést szenvedett Neymar ugyan nem játszhat, ám az elődöntőtől eltiltott csapatkapitány, Thiago Silva pályára lép, s vele az együttes védekezése mindenképpen jobb lehet, mint volt kedden.

A nézők által kifütyült hazai játékosok számára komoly feladatot jelent, hogy összeszedjék magukat a szombati mérkőzésre, ám a motivációjuk biztosan sokkal nagyobb lesz mint a hollandoké, akiknél Louis van Gaal vezetőedző és a csapat sztárjai egyaránt elmondták az argentinok elleni elődöntőt követően, hogy semmi értelmét nem látják a harmadik helyért kiírt összecsapásnak.

“Tíz éve mondom, hogy nincs szükség világbajnokságon bronzmeccsre. Nem szabadna olyan helyzetbe hozni egy csapatot, hogy két vereséggel térjen haza egy alapvetően sikeresen megvívott tornáról” – mondta Van Gaal, aki a világbajnokság után a Manchester United vezetőedzője lesz.

“Csak egy díj számít, a világbajnoki cím, semmi más” – osztotta meg véleményét a bronzmeccsről Arjen Robben.

A két válogatott eddig összesen 11-szer játszott egymással, világbajnokságon négyszer. Utóbbi találkozók mérlege: két holland és egy brazil győzelem, illetve egy tizenegyesekkel kiharcolt brazil siker. Legutóbb, a 2010-es vb negyeddöntőjében Hollandia 2-1-re nyert.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 212 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: