< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Fordulat: a DK alapítója pártütéssel vádolja Gyurcsányt

| Mobile | RSS

Fordulat: a DK alapítója pártütéssel vádolja Gyurcsányt

2014. július 18. | hozzászólás | Közélet

Fordulat: a DK alapítója pártütéssel vádolja Gyurcsányt

Gyurcsány Ferenc már 2010 nyarán előkészítette az MSZP szétszakításához szükséges papírokat, ám másfél évig még tudatosan erodálta belülről a szocialistákat – bizonyítja a csütörtöki Heti Válaszban a Demokrata Párt, vagyis a későbbi Demokratikus Koalíció alapítója. Takács István nagy idők tanúja: a Demisz máig hivatalban lévő vezetőjeként alóla hordták szét a KISZ-vagyont.

Június elején azt írta Facebook-falára: kipakol a Demokrata Párt (DP) alapítása körüli visszásságokról. Miért nálunk teszi?

Csak a Heti Válasz keresett. Biztos vagyok benne, hogy Gyurcsány Ferenchez is eljutott a bejegyzésem; abban reménykedtem, hogy a szombati DK-tüntetésen a pártelnök beelőz, s szenvedélyes igazságbeszéd keretében meggyónja a baloldal elleni vétkeit, így nem nekem kell előhozakodnom a közös múltunkkal. Ám Gyurcsány ebben az ügyben néma maradt. Nekem viszont van elszámolnivalóm. Korábban azt nyilatkoztam, amíg biztos vagyok Gyurcsány szándékainak helyességében, támogatom őt. Ez a bizalom elfogyott.

Eddig annyit tudtunk, hogy ön megalapította a DP-t, melyet átadott Gyurcsányéknak. Hol itt a titok?

Nem magamtól alapítottam a pártot. Csak fedősztori volt, hogy a XVII. kerületi közélet 12 szereplője saját elhatározásból új politikai szervezetet gründolt. Noha Gyurcsány 2011 elején szinte naponta tett hűségesküt az MSZP-nek, addigra már régen az új projektjével volt elfoglalva…

A nagyinterjú folytatása, melyben Takács István a birtokában lévő e-mailekre és dokumentumokra hivatkozva bizonyítja, hogy Gyurcsány Ferenc pártütést követett el a most tisztújításra készülő MSZP ellen, a július 17-i Heti Válaszban olvasható. Takács arról is beszél, miként tűnt el a hajdani KISZ-vagyon, és ebben milyen szerepet játszott Gyurcsány, Kiss Péter, Varju László, Karl Imre és a „bissau-guineai” Simon Gábor. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.
forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 307 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: