< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Három ukrán gépet ért rakétatámadás

| Mobile | RSS

Három ukrán gépet ért rakétatámadás

Három ukrán gépet ért rakétatámadás

Egy orosz vadászgép rálőtt egy földi célok bevethető ukrán támadó repülőgépre, egy további orosz harci gép pedig lelőtt egy másikat – derül ki kijevi sajtójelentésekből. Összesen három ukrán gépet támadtak meg rakétával ezen a héten.
Indul az XTB Forex Demo Verseny, Nyeremény: 500.000 HUF! Csatlakozzon ingyen, kereskedjen virtuális pénzzel a valós piacon, és legyen a 3 bajnok egyike! Nyerjen valós pénzt, kockázat nélkül.

Egy orosz harci gép lelőtt egy ukrán Szu-25-ös támadó repülőt, amely katonai feladatott teljesített Kelet-Ukrajna felett, a pilóta katapultált – idézte a Reuters az ukrán katonai szóvivő bejelentését. Az orosz védelmi minisztérium nem kommentálta a hírt, Oroszország ENSZ-nagykövete, Vitalij Csurkin tagadta az orosz érintettséget.

Összességében eddig ez a kijevi vezetés legerősebb vádja Oroszország ellen a polgárháborúval összefüggésben. Egyben csak ezen a héten – szerdáig – ez volt a harmadik olyan hír, amely arról szólt, ukrán repülőgépet rakétatámadás ért. Az első egy An-26-os szállító gép lelövéséről szólt hétfőn. Ezt a támadást minden bizonnyal az orosz szeparatista lázadók követték el. A gép fedélzetén lévő nyolc ember meghalt.

A harmadik támadás célpontja egy másik Szu-25-ös volt. Erre háromszor vezették rá az orosz légierő MiG-29-es vadászrepülőgépét – ismertette az Ukrán Nemzeti Biztonsági és Védelmi Tanács közleményét a Kyivpost internetes portál. Az eset szintén Kelet-Ukrajna felett történt szerdán, egy nappal a malajziai légitársaság utasszállító gépének lelövése előtt.

A Szuhoj katonai feladatot végezett, amikor az orosz vadászkép rakétát lőtt ki rá, ám az csak az ukrán gép hajtóművének hátsó részében tett kisebb kárt. A pilóta le tudott szállni a Szu-25-össsel, így sértetlenül úszta meg az esetet. A bne régiós hírportál értesülése szerint a donyecki lázadók egyik vezetője az utasszállító gép lelövését is egy An-26-os megsemmisítéseként tálalta az interneten, ám később eltávolította a posztját.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 300 megnézve, 2 alkalommal mai nap |