< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Benkő László is megjelent az emlékmű átadásán – Így néz ki most

| Mobile | RSS

Benkő László is megjelent az emlékmű átadásán – Így néz ki most

2014. július 23. | hozzászólás | Közélet

Benkő László is megjelent az emlékmű átadásán – Így néz ki most

Benkő László ma megjelent a budapesti RaM Colosseum művelődési központban, ahol átadták Hérics Nándor festő-, grafikus- és szobrászművész alkotását, Bíró Mihály „kalapácsos emberének”, a Népszava szimbólumának „rockmozgalmi” parafrázisát.

Az Omega billentyűsét a zenekar dobosával, Debreczeni Ferenccel együtt tegnap úgy megvertek, hogy mentővel vitték őket kórházba – bár, hogy pontosan mi történt, azt majd a rendőrségi vizsgálat fogja kideríteni, ugyanis a veréssel vádolt taxis közben úgy nyilatkozott: a zenészek támadtak rá, ő csak védekezett. (Az egész ügy meglehetősen zavaros, a balhéra elsőként rárepülő Blikkben például szó szerint ez jelent meg: „Tatai koncertjükről, a turnébusszal érkezett Budapestre az Omega együttes és angol vendég­énekesük. Hajnalban a szokásos helyről, a XI. kerületi Hengermalom és Hercegprímás utca sarkáról indult mindenki hazafelé.” A Hengermalom utcának viszont nincs közös sarka a Hercegprímás utcával, mivel az utóbbi az V. kerületben van.)

Mindenesetre Tarlós István, aki – Benkővel együtt – szintén jelen volt a mai emlékmű-átadáson, közleményt adott ki a tegnapi incidensről, amelyben némi iróniát is megengedett magának: „Azt hiszem, az mégsem elfogadható állapot, ha egyes taxisok egyszerűsített eljárások keretében fegyelmezik a társadalmat, miközben »bréko-bréko« felkiáltással további taxisok fenyegető odacsődítésével nyomatékosítják nézeteiket. (…) Nehezen képzelem el, hogy a 71 éves Benkő László, aki az utóbbi 50 évben nemigen verekedett (hacsak a csörgődobot nem tekintjük az agresszió szenvedő alanyának) komolyan vehető módon veszélyeztette volna a fiatal és kigyúrt taxis élet- és vagyonbiztonságát” – írja Tarlós.

A RaM Colosseumban készült fotón az látszik, hogy Benkő Lászlónak be van kötve a jobb keze; az Index szerint jelenleg mankóval jár.
forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 229 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: